Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Verdens kuleste bardisk?

Enhver bar med respekt for seg selv har en bardisk, og for noen uker siden tikket det inn et ønske hos snekker-karene på Gladbakk; Livsglede for eldre og pubcrewet på helsetunet Vilberg ønsket seg en bardisk!

Vidar Engen (96) skåler for puben på Vilberg helsetun

Vidar Engen (96) skåler for puben på Vilberg helsetun

Fredag var det nok en gang pubkveld på Vilberg helsetun, og som vanlig var det stor partystemning. Ikke ukjente Vidar Engen blir 97 år i august, og har fortsatt glimt i øyet og ikke minst snert i sine kommentarer. - Det blir ikke mer moro enn det man gjør det til sjøl, men der tok jeg jammen feil!

Og mannen som i mange tiår drev elektrikerfirmaet Vidar Engen AS, og med over 50 års fartstid i Eidsvoll Mannskor, mener at pubtilbudet på Vilberg er livsforlengende:

- Nå blir jeg 97 i august, og det er ikke lenge til 100. Det får være målet, og med jevnlig pubkvelder her på Vilberg skal vel det være mulig, sier Engen med sitt sedvanlige glimt i øyet.

Enhver bar med respekt for seg selv har en bardisk, og for noen uker tikket det inn et ønske hos snekker-karene på Gladbakk; Livsglede for eldre og pubcrewet på helsetunet ønsket seg en bardisk. Og nei er et ord som ikke finnes i vokabularet til snekker-kara.

- Det er ikke hver dag vi lager en bardisk, men det betyr jo ikke at vi ikke kunne lage en, sier Svein Walter Olsen, som en av de fire på snekkerboden som har jobbet med bardisken. - Jeg hadde noen kontakter på min gamle arbeidsplass i Oslo, og da fikk vi det vi trengte av materialer.

Og knappe to uker senere sto bardisken fiks ferdig, og fredag kveld var det dags for innvielse. - Dette ble så bra som det er mulig å få det, sier Titten Sørgård, som er en del av pubcrewet på Vilberg.

- Aktive Eldre Midtbygda sponset oss med 5000 kroner til materialer, og snekkergutta ved Eidsvoll Frivilligsentral har både designet og laget verdens kuleste bardisk. Vi er rett og slett overlykkelige over å få en spesialdesignet bardisk som kan brettes sammen slik at den kan fraktes i heisen og brukes rundt på huset.

Og at den nye bardisken slo an fikk EidsvollPuls se med egne øyne. Jose de Sousa, som til vanlig jobber på kjøkkenet, var bartender og disket opp de lekreste drinker. - Dette er så fantastisk å oppleve. Å se hvordan stemningen i puben gjør at beboerne livner til er fantastisk. Se bare på det paret der, sier de Sousa og nikker i retning av et eldre par som har funnet hverandre på en pubkveld på Vilberg. - Det er så rørende at jeg få tårer i øynene, sier han før han må haste videre for å lage en ny drink til en feststemt beboer på Vilberg.

Og ute på gulvet, som for anledningen var omgjort til et dansegulv, danset et eldre par tett etter romantiske toner fra Ingrid Elin Williams…..

Birthe og Rolf har funnet hverandre under en pubkveld på Vilberg!

Birthe og Rolf har funnet hverandre under en pubkveld på Vilberg!

Fornøyde med ny bardisk!

Fornøyde med ny bardisk!

Alle bilder og tekst er gjengitt fra Facebook med tillatelse fra EidsvollPuls.