Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Referat ledersamling 30.05.2024

Prestegården i Sande

Etter en solfylt mai måned i Vestfold, så startet denne siste torsdagen med regnvær. Tross ruskevær så var humøret på topp på vakre Prestegården i Sande, et nydelig bygg fra 1827. 17 av våre 18 foreninger var representert og vi var totalt 27 personer samlet denne dagen, inkludert styret, foredragsholdere og underholdningsartistene. Etter at fylkesleder Lasse Lilleødegård hadde ønsket oss alle velkommen og vi hadde gjennomført en presentasjonsrunde rundt bordet, så fortsatte dagen med underholdning utført av Hans og Svein, som er kjent for mange i Vestfold. Med humor, litt lett morgenttrim og lystige toner på trekkspill ble det en fin start på samlingen.

Første foredragsholder i programmet var generalsekretær i Pensjonistforbundet Arne Halaas. Han snakket om trygdeoppgjøret, strukturen i Pensjonistforbundet, nettbutikken, organisasjonskurs og verving. Arne oppfordrer lokalforeningene til å kontakte alle som blir meldt ut grunnet manglende betaling for å forsøke å få de med på laget igjen. Det finnes en egen rapport i TVV som viser hvem som er meldt ut. Ta kontakt med fylkeskontoret om dere trenger hjelp til å hente ut rapporten. Ofte er det en glipp at de ikke har betalt og så snart de betaler faktura meldes de automatisk inn igjen. Rutinen rundt purring er slik: 30 dager etter fakturadato vil det bli automatisk laget en purring, den får forfallsdato 30 dager etter dette. Har ikke medlemmet betalt innen 10 dager etter forfall blir de meldt ut. Det ble nevnt under Arne sin presentasjon at enkelte hadde fått krav om faktura på vipps uten å ha krysset av for at de ønsket dette. Selv om dere ikke har takket ja til dette via Pensjonistforbundet, så kan årsaken være at dere har takket ja i appen i profilen. Dere kan skru av eller på at dere vil betale regninger med Vipps, under Regninger og e Faktura i dine profilinnstillinger.

Etter Arne sin presentasjon var det tid for lunsj. Vi fikk servert deilige snitter som ble levert av Energihuset like i nærheten. Etter en deilig lunsj passet det ypperlig med informasjon om kurs i matomsorg og måltidsglede. Erlend Eliassen fortalte om helhetlig ernæringsarbeid og tilbyr 2 timers kurs for lokalforeningene i dette for de som ønsker det. Om lag 114 000 personer i Norge har sykdomsrelatert underernæring, dette må det tas tak i og det må jobbes med behandling og forebygging. Gode råd fra Eliassen for å skape måltidsglede:

• Ha fokus på normal norsk hverdagskost.

• Spis små, men næringstette måltider hver annen til tredje time.

• Ikke gå ned i vekt (være stabil).

• Vektreduksjon over 10% i løpet av 6 måneder gir økt risiko for sykdom. 

• Det er bedre med for mye enn for lite mat.

• Livskvalitet må ha høyt fokus.

For at medisinene skal virke slik de skal, er det svært viktig med rett ernæring. De som ønsker kurs til sin forening, er velkomne til å ta kontakt med Eliassen.

Siste punkt på programmet for dagen var samarbeidsutvalg. Siden det var begrenset med tid igjen og dette er et litt større tema, så ble det besluttet å flytte dette til høsten. Det hadde kommet inn ønske om litt mer informasjon om Facebook på samlingen og den siste tiden ble brukt til å gi informasjon om dette fra fylkessekretær Jeanett Dorthea Apeland. Det ble delt ut hefter og sjekkliste til alle for å komme i gang. Det ble gitt informasjon om viktigheten av å sjekke bilderettigheter, flere foreninger har opplevd å motta regninger på flere tusen etter å ha lagt ut bilder som de ikke eier rettighetene til. Det oppfordres sterkt til å opprette en side fremfor en gruppe og benytte lokalforeningen sin logo som profilbilde. Dette vil fylkessekretær sende ut til alle foreningene før sommerferien. Kurs i TVV og Facebook arrangeres av fylket 03.10.24 og vi oppfordrer til å delta på dette og gjerne sende inn spørsmål i forkant som vi kan gå gjennom på kurset. Har dere spørsmål i mellomtiden så oppfordrer både Arne og Jeanett til å benytte dere av Smarttelefonen, helt gratis.

Avslutningsvis delte Lasse ut en nydelig Hortensia til alle, som takk for den fantastiske innsatsen dere ledere gjør for medlemmene og Pensjonistforbundet. Med dette ble det ønsket riktig god sommer til alle fremmøtte og vel hjem.