pf@pensjonistforbundet.no

Torggata 15

St. Olavs Plass

Org.nr. 970323910

30 artikler tagget med «Rettigheter»

I årene 2016 frem til 70-årsjubileet i 2021 har Pensjonistforbundet befestet stillingen som Norges største og ledende pensjonistorganisasjon. Bildet er fra demonstrasjonen som samlet 5000 pensjonister foran Stortinget i 2019. (Foto: Johnny Syversen)
På barrikadene i 70 år
I dag 1. oktober feirer vi den internasjonale eldredagen, den står i år i digitaliseringens tegn. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Kultur
Digital rettferdighet for alle aldre?
Pensjonistforbundet Vestfold/Annet
En veileder
Mange har deltatt i utviklingen av håndboken. Alle foto: Oda Hveem
- Dette er et fint initiativ fra Pensjonistforbundet
Gen.sekr. Harald Olimb Norman utfordret partiene på viktige eldresaker. (Foto: Finn-Åge Løvlien)
Pensjonistforbundet Hedmark/Politikk
Tannhelse og forhandlingsrett i fokus på debattmøte i Vang
Ett av Pensjonistforbundets krav til statsbudsjettet for 2021 var nettopp et NAV-ombud.  Det har Stortinget nå vedtatt.
(Illustrasjonsfoto: Anders Rasch)
Seier for Pensjonistforbundet
Usaklig forskjellsbehandling på grunn av alder er ulovlig på alle samfunnsområder. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Annet
Aldersdiskriminering - hva er det?
Eldreombud Bente Lund Jacobsen inviterer alle til å delta på den digitale åpningen. Foto: Svein Arne Orvik / Eldreombudet
Vi ønsker Eldreombudet velkommen
Pensjonistforbundet Østfold/Politikk
Mer rettferdig pensjon
Ansatte over 67 år har svakere rettigheter når det gjelder sykepenger. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Trygghet
Bedre rettigheter for ansatte over 67 år - nå!
Pensjonistforbundet Rogaland/Økonomi
Viktig seier for Pensjonistforbundet!
Pensjonistforbundet Østfold/Helse og omsorg
Juster vaksinestrategien
Pensjonistforbundet Østfold/Politikk
Pensjonsendring som rammer kvinner
SP, SV og Rødt støtter Pensjonistforbundet og vil fjerne samordningsfellen. F.v. forbundsleder Jan Davidsen, Per Olaf Lundteigen (SP), Bjørnar Moxnes (Rødt) og Solfrid Lerbrekk (SV).
De vil fjerne samordningsfellen
Pensjonistforbundets leder, Jan Davidsen, er ett av åtte medlemmer i Rådet for et aldersvennlig Norge, hvor Trude Drevland er oppnevnt av regjeringen som leder. (Foto: Trond H. Nedrebø)
Et aldersvennlig Norge
Pensjonistforbundet har i de siste årene satset mye på eldrerådsopplæring. Her fra et vellykket kurs i eldrerådsarbeid for 40 entusiastiske deltakere i Harstad. (Foto: Trond H. Nedrebø)
Pensjonistforbundet/Politikk
Eldrerådene tas ikke med på råd
Etter høringen i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité torsdag, tok komitéleder Karin Andersen (SV) t.h. seg tid til en prat med representanter fra Bostøttealliansen.
Historisk dag for Bostøttealliansen
Et flertall stemte mot forslaget om pensjonsopptjening fra første krone, da det ble behandlet i Stortinget 7. februar. (Foto: Stortinget)
Pensjonistforbundet/Pensjon
Pensjon fra første krone – satt på vent
- Kampen mot aldersdiskriminering i alle former er den viktigste saken for Pensjonistforbundet i denne landsmøteperioden, skriver  forbundsleder  Jan Davidsen i  medlemsmagasinet Pensjonistens januar-utgave. (Foto: Trond H. Nedrebø)
Kamp mot aldersdiskriminering
Offentlig ansatte som jobber ut over "normal" pensjonsalder, risikerer å tape pensjon for hver måned. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Pensjon
Urimelig å tape pensjon på å jobbe lenger!
Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen ber om møte med finansministeren for å få endret reglene for fripoliser.
Pensjonistforbundet krever regelendringer
Hele 22 organisasjoner er representert i den nystartede bostøttealliansen.  (Foto: Bjørg Karin B. Buttedahl)
Allierte for bostøtten
Illustrasjonsfoto: iStock
Pensjonistforbundet/Økonomi
Derfor får ikke pensjonister feriepenger
– Når vi informerer om fremtidsfullmakter, starter en bevisstgjøring, forteller Solveig Brorson Olsen i Kolbotn Advokatfellesskap SA.
(Foto: Johnny Syversen)
Pensjonistforbundet/Trygghet
Åtte ting du må vite om fremtidsfullmakt
Pensjonistforbundet mener arbeidstakere over 67 år bør ha rett til dagpenger ved permittering. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Ber om utvidede rettigheter til arbeidstakere over 67 år
- At regjeringen ønsker å gjennomføre slike kutt for sårbare grupper, samtidig som oljefondet nærmer seg 10 000 milliarder kroner, er uforståelig, sier Jan Davidsen, leder for Pensjonistforbundet.
Pensjonistforbundet/Pensjon
Regjeringen varsler kutt i pensjonen for sårbare grupper
Når mange eldre nå er isolert, både hjemme og på sykehjem, øker risikoen for å bli utsatt for vold og overgrep.
(Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Helse og omsorg
Økt risiko for vold og overgrep mot eldre under koronapandemien
Pensjonistene fylte opp Eidsvolls plass, deler av Karl Johan og området helt ned til Spikersuppa, under Pensjonistforbundets demonstrasjon foran Stortinget 6. juni. (Foto: Nils J. Maudal)
Pensjonistene markerte seg!
Pensjonistforbundet/Politikk
Flertallet på Stortinget avvikler etterlattepensjon og forsørgingstillegg
Å miste partneren er tøft - og med regjeringens forslag kan det også bli tøft økonomisk, særlig for kvinner med lav pensjon.
(Illustrasjonsfoto: iStockphotos)
Pensjonistforbundet/Trygghet
Kvinner med lav pensjon blir hardest rammet av regjeringsforslaget