pf@pensjonistforbundet.no

Torggata 15

St. Olavs Plass

Org.nr. 970323910

25 artikler tagget med «Statsbudsjett»

Pensjonistforbundet og forbundsleder Jan Davidsen har 250.000 medlemmer med seg, når de stiller krav til den nye regjeringen. (Foto: Johnny Syvertsen)
Pensjonistforbundet/Politikk
Store forventninger til ny regjering
Lyngen i Troms (bildet) er eksempel på en distriktskommune hvor de eldre kan ha nytte av en stimuleringsordning for boligmarkedet i distriktene.  (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Trygghet
Vil gjøre det lettere å bli gammel i små distriktskommuner
Pensjonistforbundet frykter at færre vil jobbe når uføretrygden skal avkortes allerede ved svært lave inntekter.  (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Politikk
Uføre i jobb bør beholde mer av inntekten
Generalsekretær Harald O. Norman (t.v.) og forbundsleder Jan Davidsen går en travel tid i møte. Mellom 23. august og 6. september arrangerer Pensjonistforbundet 20 valgdebatter landet rundt - fra Mandal i sør til Hammerfest i nord. (Foto: Johnny Syversen)
Pensjonistforbundet/Politikk
Pensjonistforbundet setter preg på valgkampen
Forbundsleder Jan Davidsen kan i dag koste på seg et smil, etter stortingsvedtaket som gir Pensjonistforbundet fullt gjennomslag for krav til trygdeoppgjøret. (Foto: Johnny Syversen)
Full seier i trygdeoppgjøret
Forbundsleder Jan Davidsen deltok i høringsrunden på Stortinget via Zoom. (Skjermdump: Stortinget.no)
Pensjonistforbundet/Økonomi
- Vi må kompenseres fullt ut
Tannhelsen henger sammen med resten av helsen. Pensjonistforbundet vil at det offentlige skal dekke munn- og tannbehandling for eldre.
Pensjonistforbundet/Helse og omsorg
- Vi må bruke en krone for å spare en krone
Forbundsleder Jan Davidsen oppsummerer resultater fra årets trygdeoppgjør på Youngstorget.
Endelig et godt trygdeoppgjør
Forbundsleder Jan Davidsen  legger frem Pensjonistforbundet krav til trygdeoppgjøret. (Foto: Johnny Syversen)
Pensjonistforbundet/Politikk
Nå legger vi frem kravene våre
Ett av Pensjonistforbundets krav til statsbudsjettet for 2021 var nettopp et NAV-ombud.  Det har Stortinget nå vedtatt.
(Illustrasjonsfoto: Anders Rasch)
Seier for Pensjonistforbundet
Om lag 200 000 eldre i Norge bruker ikke internett. Dersom vi ikke lykkes med å inkludere alle i den nye digitale hverdagen, skaper vi utenforskap.
Pensjonistforbundet/Politikk
Vi savner penger til digital opplæring for eldre
Minstepensjonen for enslige skal i mai 2021 øke med 4000 kroner med virkning fra 1. mai 2020, det vil si ett år tilbake i tid.
Pensjonistforbundet/Pensjon
Nå kommer pengene
Staten må bevilge mer penger til kommunene for å få på plass en verdig eldreomsorg, mener Pensjonistforbundet.  (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Politikk
- Mer penger fra stat til kommune for en verdig eldreomsorg
Pensjonistforbundet Østfold/Politikk
Pensjonsendring som rammer kvinner
Illustrasjonsfoto: iStock
Redusert kjøpekraft 5 av 6 siste år
Erlend Wiborg (FrP) ledet høringen på Stortinget 6. januar.
Pensjonistforbundet/Politikk
Stortingshøring om anstendighetsløft for pensjonistene
6. juni 2019 demonstrerte ca 4000 medlemmer av Pensjonistforbundet foran Stortinget. (Foto: Torbjørn Tandberg)
Pensjonistforbundet/Pensjon
Ny regulering av alderspensjon fra folketrygden i 2021
Bedre munnhelse og billigere tannbehandling for eldre, er ett av kravene vi stiller til statsbudsjettet. (Illustrasjonsfoto: iStockphotos)
Her er Pensjonistforbundets krav til statsbudsjettet for 2022
Landets pensjonister går nok et år i møte med mindre penger å leve for, viser regjeringens forslag til statsbudsjett. (Illustrasjonsfoto: Istock)
Pensjonistforbundet/Økonomi
Nok et tapsår for pensjonistene
På årsbasis er veksten i alderspensjon 1,25 prosent. Prisveksten for 2019 er anslått å bli 1,4 prosent, og med dette utfallet vil kjøpekraften svekkes med 0,15 prosent i 2020. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Økonomi
Dette betyr trygdeoppgjøret for deg
De aller fleste pensjonsutbetalingene i Norge er heldigvis upåvirket av børsnedgangen som følge av koronakrisen.
Pensjonistforbundet/Økonomi
Er pensjonene trygge når børsene faller?
Statsbudsjettet 2020 for deg som er pensjonist
Det er en demokratisk utfordring at om lag en tredjedel av den voksne befolkningen ikke kan forhandle om sin egen inntekt, mener generalsekretær i Pensjonistforbundet, Harald Olimb Norman.
Spent på statsbudsjettet
FrP, SV og Pensjonistforbundet er enige om forslag som vil sette stopper for at pensjonistene får redusert kjøpekraft og heve minste pensjonsnivå. (Foto: Bjørg Karin Buttedahl)
Historisk forslag om pensjonsforlik
Generalsekretær Harald Olimb Norman (t.v.) og forbundsleder Jan Davisen har grunn til å smile litt, når regjeringen inngår budsjettenighet med Frp.
Pensjonistforbundet/Politikk
- Vi har satt et tydelig avtrykk på neste års statsbudsjett