22 artikler tagget med «Rapporter»

Pensjonistforbundet vil bidra til å opprette gode møteplasser hvor eldre kan være aktive og sosiale og bidra til samfunnet. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Kultur
Pensjonister vil fortsette å bidra aktivt i samfunnet
Luster Pensjonistlag/Annet
Årsrekneskap
Luster Pensjonistlag/Annet
Årsmelding
Thorstein Øverland er rådgiver for Pensjonistforbundet i spørsmål som gjelder privat tjenestepensjon. I dette webinaret forklarer han hva fripoliseproblemet går ut på.
Webinar om fripoliser
Steinar Barstad ved Senter for omsorgsforskning fungerer som konsulent for Pensjonistforbundet. (Foto: Morten Sangvik)
Pensjonistforbundet/Helse og omsorg
- Folketrygden og kommunenes inntektssystem er viktigst
Kristin Skogen Lund er konsernsjef i Schibsted og har ledet Pensjonsutvalget. (Foto: Schibsted)
Pensjonistforbundet/Politikk
– Viderefører sosiale skjevheter
Livselskapene har siden 2010 beholdt mesteparten av overskuddet på fripolisene selv. Pensjonistene får bare 1 prosent. (Illustrasjonsfoto: iStock)
20 prosent av pensjonen forsvunnet på 11 år
Grafikken viser hvor store andeler av overskuddet til fripolisekundene som har gått til økte pensjonsytelser (årlig gjennomsnitt 2017 – 2019).
Store forskjeller på fripoliser
Pensjonistforbundets teknologiambassadører er et fremragende eksempel på frivillig innsats. Her fra en kurssamling i Risør i fjor høst. (Foto: Kjell Skarheim)
Pensjonistforbundet/Kultur
Håper Stortinget og regjeringen biter seg merke i den formidable innsatsen
I dag 1. oktober feirer vi den internasjonale eldredagen, den står i år i digitaliseringens tegn. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Kultur
Digital rettferdighet for alle aldre?
44,4 prosent av sykehjemsbeboere er underernærte, eller i ferd med å bli det, ifølge Helsedirektoratet. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Helse og omsorg
Skremmende tall om underernæring på sykehjem
Redaktør  i fagbladet Journalisten synes at norske medier burde være flinkere til å vise frem hele mangfoldet i samfunnet – som også inkluderer de eldre. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Usynliggjort i samfunnsdebatten
Hovedproblemet for fripolisekundene er at pensjonskapitalen gir liten avkastning.  (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Økonomi
Milliarder av kroner tapt i fripoliser
Pensjonistforbundet Rogaland/Annet
Statsforvaltermidler 2021 - informasjon til lokallagene i Rogaland
Illustrasjonsfoto: iStock
Redusert kjøpekraft 5 av 6 siste år
Eldre over 67 år, og særlig eldre kvinner, er sterkt underrepresentert i norske nyhetsmedier, viser ny undersøkelse.
Pensjonistforbundet/Kultur
Eldre underrepresentert i norske nyhetsmedier
Pensjonistforbundet har i de siste årene satset mye på eldrerådsopplæring. Her fra et vellykket kurs i eldrerådsarbeid for 40 entusiastiske deltakere i Harstad. (Foto: Trond H. Nedrebø)
Pensjonistforbundet/Politikk
Eldrerådene tas ikke med på råd
Pensjonistforbundet oppfordrer eldre, pårørende og frivillige til å engasjere seg i reformen "Leve hele livet". (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Kultur
Viktig å engasjere seg i reformen «Leve hele livet»
Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen ber om møte med finansministeren for å få endret reglene for fripoliser.
Pensjonistforbundet/Pensjon
Pensjonistforbundet krever regelendringer
Når mange eldre nå er isolert, både hjemme og på sykehjem, øker risikoen for å bli utsatt for vold og overgrep.
Pensjonistforbundet/Helse og omsorg
Økt risiko for vold og overgrep mot eldre under koronapandemien
Illustrasjonsfoto: iStock
4 av 10 kommuner aner ikke om sykehjemsbeboerne er fornøyd
Kommuner bryter loven: Kun 55 prosent av sykehjemsbeboerne i undersøkelsen har hatt lovpålagt legemiddelgjennomgang.
Pensjonistforbundet/Helse og omsorg
Ny rapport avdekker store forskjeller i eldreomsorgen