pf@pensjonistforbundet.no

Torggata 15

St. Olavs Plass

Org.nr. 970323910

23 artikler tagget med «NAV»

Pensjonistforbundet Akershus/Helse og omsorg
Helseutvalget Akershus - søker medlemmer
Endelig får 1 million pensjonister pengene de har ventet på siden juni. 600 kroner ekstra til jul kommer godt med.
Endelig kommer pengene
Den 6. juni 2019 demonstrerte 5000 alderspensjonister foran Stortinget. Ytterligere 995.000 alderspensjonister var altså  ikke til stede da dette bildet ble tatt. (Foto: Johnny Syversen)
Oppgavene står i kø
Etterlyste penger fra Nav i Finanskomiteen
Nå mottar Pensjonistforbundet mange henvendelser fra pensjonister som etterspør «den siste biten» av trygdeoppgjøret.  (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Økonomi
Hvor blir det av pensjonsøkningen?
Pensjonistforbundet/Debatt
Strømregningen må kuttes nå!
Pensjonistforbundet frykter at færre vil jobbe når uføretrygden skal avkortes allerede ved svært lave inntekter.  (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Politikk
Uføre i jobb bør beholde mer av inntekten
Mange eldre som er avhengige av bostøtte, mister støtten i mai fordi de fikk etterbetalt pensjon for et helt år.
Minstepensjonister taper halve pensjonsøkningen
Ordinær alderspensjon øker med 4,99 prosent, og minstepensjon øker med 4,80 prosent med virkning fra 1. mai 2021.
Pensjonistforbundet/Økonomi
Dette betyr årets trygdeoppgjør for deg
Ett av Pensjonistforbundets krav til statsbudsjettet for 2021 var nettopp et NAV-ombud.  Det har Stortinget nå vedtatt.
(Illustrasjonsfoto: Anders Rasch)
Seier for Pensjonistforbundet
Minstepensjonen for enslige skal i mai 2021 øke med 4000 kroner med virkning fra 1. mai 2020, det vil si ett år tilbake i tid.
Nå kommer pengene
Departementet presenterer en beregningsmetode som vi mener strider mot Stortingets vedtak, og som gir en lavere pensjonsregulering enn vi forventer.  (Illustrasjonsfoto: iStock)
- Beregningsmetoden strider mot stortingsvedtak
I tillegg til kompensasjonen for fjorårets dårlige trygdeoppgjør vil forhåpentligvis årets korrigering gi den beste pensjonsøkningen på mange år. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Økonomi
Pensjonsøkning i 2021 – hva forventer vi?
Ansatte over 67 år har svakere rettigheter når det gjelder sykepenger. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Trygghet
Bedre rettigheter for ansatte over 67 år - nå!
Offentlig ansatte som jobber ut over "normal" pensjonsalder, risikerer å tape pensjon for hver måned. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Pensjon
Urimelig å tape pensjon på å jobbe lenger!
Hele 22 organisasjoner er representert i den nystartede bostøttealliansen.  (Foto: Bjørg Karin B. Buttedahl)
Allierte for bostøtten
Illustrasjonsfoto: iStock
Pensjonistforbundet/Økonomi
Derfor får ikke pensjonister feriepenger
– Når vi informerer om fremtidsfullmakter, starter en bevisstgjøring, forteller Solveig Brorson Olsen i Kolbotn Advokatfellesskap SA.
(Foto: Johnny Syversen)
Pensjonistforbundet/Trygghet
Åtte ting du må vite om fremtidsfullmakt
Pensjonistforbundet mener arbeidstakere over 67 år bør ha rett til dagpenger ved permittering. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Ber om utvidede rettigheter til arbeidstakere over 67 år
- At regjeringen ønsker å gjennomføre slike kutt for sårbare grupper, samtidig som oljefondet nærmer seg 10 000 milliarder kroner, er uforståelig, sier Jan Davidsen, leder for Pensjonistforbundet.
Pensjonistforbundet/Pensjon
Regjeringen varsler kutt i pensjonen for sårbare grupper
På årsbasis er veksten i alderspensjon 1,25 prosent. Prisveksten for 2019 er anslått å bli 1,4 prosent, og med dette utfallet vil kjøpekraften svekkes med 0,15 prosent i 2020. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Økonomi
Dette betyr trygdeoppgjøret for deg
Illustrasjonsfoto: iStock
Pensjonistforbundet/Økonomi
Prisene økte mer enn pensjonene for fjerde år på rad
Pensjonistforbundet vant fram, slik at NAV endrer teksten på pensjonsslippen permanent, fra stønad til pensjon.
Pensjonistforbundet/Pensjon
NAV endrer teksten på "slippen"!