pf@pensjonistforbundet.no

Torggata 15

St. Olavs Plass

Org.nr. 970323910

21 artikler tagget med «Lovverk»

Samferdselsministeren mener en obligatorisk helseattest for eldre bilførere er et viktig virkemiddel for å sikre at de med førerrett oppfyller helsekravene, og dermed er trygge sjåfører. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Fortsatt krav om helseattest for bilførere over 80 år
Pensjonistforbundet/Debatt
Strømregningen må kuttes nå!
Pensjonistforbundet ba om å verne fortauene for fotgjengere, men siden de små elektriske kjøretøyene faller inn under definisjonen som sykkel, så kan de brukes som sykler og parkeres som sykler.  (Foto: Anders Rasch)
Pensjonistforbundet/Trygghet
Kjøring på fortau bør forbys
Ett av Pensjonistforbundets krav til statsbudsjettet for 2021 var nettopp et NAV-ombud.  Det har Stortinget nå vedtatt.
(Illustrasjonsfoto: Anders Rasch)
Seier for Pensjonistforbundet
Usaklig forskjellsbehandling på grunn av alder er ulovlig på alle samfunnsområder. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Annet
Aldersdiskriminering - hva er det?
Eldreombud Bente Lund Jacobsen inviterer alle til å delta på den digitale åpningen. Foto: Svein Arne Orvik / Eldreombudet
Vi ønsker Eldreombudet velkommen
I et land med kalde og mørke vintre er rimelige og forutsigbare strømpriser for vanlige forbrukere viktig. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Økonomi
Pensjonistforbundet krever forutsigbare og forståelige strømpriser
Ansatte over 67 år har svakere rettigheter når det gjelder sykepenger. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Trygghet
Bedre rettigheter for ansatte over 67 år - nå!
SP, SV og Rødt støtter Pensjonistforbundet og vil fjerne samordningsfellen. F.v. forbundsleder Jan Davidsen, Per Olaf Lundteigen (SP), Bjørnar Moxnes (Rødt) og Solfrid Lerbrekk (SV).
De vil fjerne samordningsfellen
Pensjonistforbundet har i de siste årene satset mye på eldrerådsopplæring. Her fra et vellykket kurs i eldrerådsarbeid for 40 entusiastiske deltakere i Harstad. (Foto: Trond H. Nedrebø)
Pensjonistforbundet/Politikk
Eldrerådene tas ikke med på råd
Et flertall stemte mot forslaget om pensjonsopptjening fra første krone, da det ble behandlet i Stortinget 7. februar. (Foto: Stortinget)
Pensjonistforbundet/Pensjon
Pensjon fra første krone – satt på vent
- Kampen mot aldersdiskriminering i alle former er den viktigste saken for Pensjonistforbundet i denne landsmøteperioden, skriver  forbundsleder  Jan Davidsen i  medlemsmagasinet Pensjonistens januar-utgave. (Foto: Trond H. Nedrebø)
Pensjonistforbundet/Kultur
Kamp mot aldersdiskriminering
Offentlig ansatte som jobber ut over "normal" pensjonsalder, risikerer å tape pensjon for hver måned. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Pensjon
Urimelig å tape pensjon på å jobbe lenger!
Bedre munnhelse og billigere tannbehandling for eldre, er ett av kravene vi stiller til statsbudsjettet. (Illustrasjonsfoto: iStockphotos)
Her er Pensjonistforbundets krav til statsbudsjettet for 2022
Illustrasjonsfoto: iStock
Pensjonistforbundet/Økonomi
Derfor får ikke pensjonister feriepenger
– Når vi informerer om fremtidsfullmakter, starter en bevisstgjøring, forteller Solveig Brorson Olsen i Kolbotn Advokatfellesskap SA.
(Foto: Johnny Syversen)
Pensjonistforbundet/Trygghet
Åtte ting du må vite om fremtidsfullmakt
Pensjonistforbundet mener arbeidstakere over 67 år bør ha rett til dagpenger ved permittering. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Ber om utvidede rettigheter til arbeidstakere over 67 år
Illustrasjonsfoto: iStock
Pensjonistforbundet/Helse og omsorg
Pensjonerte helsearbeidere skal ikke tape penger på å bidra i koronakrisen
Pensjonistene i Norge har ikke de samme påvirkningsmulighetene som de yrkesaktive har –  det er fortsatt den største aldersdiskrimineringen, skriver forbundsleder Jan Davidsen.
Pensjonistforbundet/Politikk
Derfor er forhandlingsrett viktig for pensjonistene!
Pensjonistforbundet/Politikk
Flertallet på Stortinget avvikler etterlattepensjon og forsørgingstillegg
Markering foran Stortinget 11.12.2020 - før avstemning om "samordningsfellen" i Stortinget (Foto: Johnny Syversen)
Oppheving av samordningsfellen - nedstemt i Stortinget