pf@pensjonistforbundet.no

Torggata 15

St. Olavs Plass

Org.nr. 970323910

23 artikler tagget med «Støtteordninger»

I årene 2016 frem til 70-årsjubileet i 2021 har Pensjonistforbundet befestet stillingen som Norges største og ledende pensjonistorganisasjon. Bildet er fra demonstrasjonen som samlet 5000 pensjonister foran Stortinget i 2019. (Foto: Johnny Syversen)
På barrikadene i 70 år
For om lag 11.000 husstander med eldre mennesker er bostøtten avgjørende for å møte moderate boutgifter. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Økonomi
De eldste faller ut av ordningen
Mange har deltatt i utviklingen av håndboken. Alle foto: Oda Hveem
- Dette er et fint initiativ fra Pensjonistforbundet
Lyngen i Troms (bildet) er eksempel på en distriktskommune hvor de eldre kan ha nytte av en stimuleringsordning for boligmarkedet i distriktene.  (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Trygghet
Vil gjøre det lettere å bli gammel i små distriktskommuner
Pensjonistforbundet/Debatt
Strømregningen må kuttes nå!
Gen.sekr. Harald Olimb Norman utfordret partiene på viktige eldresaker. (Foto: Finn-Åge Løvlien)
Pensjonistforbundet Hedmark/Politikk
Tannhelse og forhandlingsrett i fokus på debattmøte i Vang
Pensjonistforbundet frykter at færre vil jobbe når uføretrygden skal avkortes allerede ved svært lave inntekter.  (Illustrasjonsfoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Politikk
Uføre i jobb bør beholde mer av inntekten
Mange eldre som er avhengige av bostøtte, mister støtten i mai fordi de fikk etterbetalt pensjon for et helt år.
Pensjonistforbundet/Pensjon
Minstepensjonister taper halve pensjonsøkningen
Tannhelsen henger sammen med resten av helsen. Pensjonistforbundet vil at det offentlige skal dekke munn- og tannbehandling for eldre.
Pensjonistforbundet/Helse og omsorg
- Vi må bruke en krone for å spare en krone
Pensjonistforbundets fylkeslag har fått nesten 27 millioner kroner til sammen, for å bekjempe ensomhet under pandemien.
Vi fikk nesten 27 millioner kroner til sårbare eldre
Pensjonistforbundet Østfold/Politikk
Mer rettferdig pensjon
Søkbare midler til ensomme,sårbare eldre i eget hjem eller omsorgsbolig,medlemmer og ikke -medlemmer,first 20.mars 2021 til PF Telemark
Nye midler  2021  kan man søke på direkte til Statsforvalteren,her er fristen 31.3.2021
Pensjonistforbundet Telemark/Økonomi
Søknad om midler fra Statsforvalteren
Pensjonistforbundet Østfold/Politikk
Pensjonsendring som rammer kvinner
Kursholder Mona Rhein er i full gang med veiledning på nettbrett og smarttelefon.
Pensjonistforbundet/Trygghet
Så enkelt kan det gjøres
Etter høringen i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité torsdag, tok komitéleder Karin Andersen (SV) t.h. seg tid til en prat med representanter fra Bostøttealliansen.
Historisk dag for Bostøttealliansen
Ellen Myrland, Tone Bye og Ann-Kristin Johansen, regnet fra venstre, vil at bestillerne i kommune-Norge skal stille tydeligere krav til leverandørene om å levere komplette løsninger, og opplæring som en del av teknologien.
Viktig med god opplæring
Bedre munnhelse og billigere tannbehandling for eldre, er ett av kravene vi stiller til statsbudsjettet. (Illustrasjonsfoto: iStockphotos)
Pensjonistforbundet/Politikk
Her er Pensjonistforbundets krav til statsbudsjettet for 2022
Hele 22 organisasjoner er representert i den nystartede bostøttealliansen.  (Foto: Bjørg Karin B. Buttedahl)
Allierte for bostøtten
Pensjonistforbundet mener arbeidstakere over 67 år bør ha rett til dagpenger ved permittering. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Ber om utvidede rettigheter til arbeidstakere over 67 år
- At regjeringen ønsker å gjennomføre slike kutt for sårbare grupper, samtidig som oljefondet nærmer seg 10 000 milliarder kroner, er uforståelig, sier Jan Davidsen, leder for Pensjonistforbundet.
Pensjonistforbundet/Pensjon
Regjeringen varsler kutt i pensjonen for sårbare grupper
Palliasjon er aktiv behandling, pleie og omsorg for pasienter med uhelbredelig sykdom og kort forventet levetid.
(Illustrasjonsofoto: iStock)
Pensjonistforbundet/Helse og omsorg
Pensjonistforbundet gir 1.000.000 kroner til lindrende behandling
De som betjener Bekymringstelefonen, har faglig bakgrunn fra helse- eller sosialsektor, og de har god erfaring med hva brukerne trenger. De er selvsagt underlagt taushetsplikt. (Illustrasjonsfoto: iStock)
Bekymringstelefonen er åpen
Bostøttealliansen ser fram til at et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg skal ta en grundig gjennomgang av bostøtteordningen.
(Illustrasjonsfoto: iStockphoto)
Pensjonistforbundet/Økonomi
- Ser fram til grundig gjennomgang av bostøtteordningen