Økonomitelefonen tlf 22 42 73 00

Du kan ringe Økonomitelefonen på 22 42 73 00 alle hverdager fra klokken 10 til 14 (med unntak av juli måned).

Gode råd for bedre råd

Sliter du med å få pengene til å strekke til? Lurer du på hva som lønner seg mest av sparing i fond eller bank? Hva må du tenke på hvis du skal være kausjonist? Hva kan du gi som forskudd på arv?

Spørsmålene er mange og Pensjonistforbundets økonomitelefon for pensjonister kan hjelpe deg.

Rådgivingstelefonen er åpen alle hverdager fra klokken 10 til 14. Økonomitelefonen er finansiert av Pensjonistforbundet og ledes av Carsten O. Five, tidligere redaktør av «Dine Penger». Med seg på laget har han Anne Grethe Skårdal med fartstid som tillitsvalgt og rådgiver og Rune Pedersen som driver nettstedet www.smartepenger.no.

– Økonomitelefonen er et lavterskeltilbud til alle pensjonister eller de som er i ferd med å bli pensjonister og som trenger råd om personlig økonomi. Vi vet at endring i livsfase kan være utfordrende for mange. Det kan være fra å være arbeidstaker til å bli pensjonist, endring av sivilstand eller lignende, sier Carsten O. Five. Rådgivingstjenesten startet 1. oktober 2016.

– Vi føler oss rimelig godt forberedt til å svare på store og små økonomiske spørsmål, som landets alders- og uførepensjonister har, sier Five og legger til: Vi er nøye med å understreke at Økonomitelefonen kun er en enkel rådgivningstjeneste. Det er innringeren selv om er ansvarlig for om hun eller han velger å følge rådene eller ikke og konsekvensene av dem. Rådgiverne eller Pensjonistforbundet kan aldri være erstatningspliktige økonomisk, eller på annen måte ansvarlige for de råd som gis.

Alle som ringer Økonomitelefonen er garantert anonymitet og rådgiverne har taushetsplikt, men for å kunne gi råd og eventuell oppfølging, må den som tar kontakt identifisere seg.

Du kan ringe Økonomitelefonen på telefon 22 42 73 00 alle hverdager fra klokken 10 til 14 (med unntak av juli måned).