Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Viser og kåseri i Songdalen Pensjonistforening

Songdalen Pensjonistforening hadde møte tirsdag 29. mars 2022 i Bestestua på Nodeland.

Jan Engervik

Jan Engervik

Ingen tvil om det:

Songdalen pensjonistforening er tilbake for fullt etter corona-pausen! Den 29.mars fyltes Bestestua med allsang til enmannsorkesteret Arne Lykseth og forsangervikaren Mads Myrre.

Anne Marie Rue innledet programmet med tanker omkring hvordan fungere godt i hverdagen - visdomsord fra en hustavle fra 1692. Ord som viser oss at menneskene og det som opptar oss ikke har forandret seg så mye siden den gang.

Men når venndølen Odd Magne overtar mikrofonen for en kulturhistorisk tidsreise, er vi ikke i tvil om at en oppvekst på Vennesla på 60-tallet var fryktelig annerledes og lenge siden. Her var det tips om dialektbruk og geografi, og fordelene ved å ha en lillesøster som ikke mukket.

Mens vi sitter der, litt andpustne etter å ha løpt sammen med ham 4 kilometer bak hesteskyssen fra Grovane, roer så Jan Engervik det hele ned med sin fine tolkning av vårlige viser Norden rundt. Vi får servert Prøysen og Evert Taube, Halvdan Sivertsen og Svantes lykkelige dag.

Og så er kaffen klar.

Med to sikre trekkplastre på samme kveld, er salen temmelig full. Men matkomiteen er som vanlig godt forberedt, og har sørget for rikelig med rundstykker med pålegg og pynt. Mer spennende er det med loddsalget, det holder såvidt at vi har årer nok!

Tekst og bilder Elen Bente Syverstad.

Anne Marie Rue

Anne Marie Rue

Odd Magne Røinås

Odd Magne Røinås