Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Tur til Viborg i fint vær

Vårturen gikk denne gang til Viborg i Danmark fra søndag 4. juni til tirsdag 6. juni. Det deltok 36 medlemmer fra foreningen. Turen var som de siste årene i samarbeid med Diabetesforbundet i Kristiansand,

På øya Furs høyeste punkt Bette Jenses Hyw.

På øya Furs høyeste punkt Bette Jenses Hyw.

Turen startet tidlig søndag morgen. På vei til Viborg spiste vi lunsj på Dalsgaard Antik i Højslev. En gigantisk samling av antikviteter.

I Viborg tok vi inn på Golf Hotel Viborg. Til middagen fikk vi vårt eget rom der duoen 2gether underholdt med musikk som passet for aldersgruppen. De er spesielt kjent for "Sommernatt i Froland" som de har skrevet den norske teksten til.

Mandag besøkte vi øya Fur i Limfjorden. Ferjeturen til øya tok tre minutter. Det var tydelig at befolkningen ikke ønsket ferje.

Vi fikk en rundtur på øya med buss. Guiden var øyas museumsinspektør. Han er arkeolog og ble blind i studietiden. Men han er lommekjent på øya og kunne forklare hver minste detalj.

På øya blir det drevet ut leire som spesielt blir brukt til varmefaste steiner. Leiren inneholder et askelag etter et vulkanutbrudd.

Lunsjen ble inntatt på restaurant Bryghuset på det lokale bryggeriet.

Om kvelden var det igjen samling til middag og underholdning ved 2gether. Og denne kvelden ble det livlig på dansegulvet.

Tirsdag var det hjemreise kl 1100. Da ble det tid til en tur til Viborg sentrum. Lunsjen ble inntatt på City Syd i Aalborg. Videre ble det stans i Sæby og Fredrikshavn før vi ankom Hirtshals.

Samtale med Guiden.

Samtale med Guiden.

2gether

2gether