Teknologiambassadørene ligger ikke på latsida

Pensjonistforbundets teknologiambassadører la ned en formidabel innsats i året som gikk, med over 800 oppdrag som omfattet nærmere 12.000 personer.

Hilde Ballerie, Anne-Britt Wengen, Sigmund Nylund og Bente Hauge er fire driftige teknologiambassadører som til og med har bidratt til å utvikle en egen skjorte for formålet. (Foto: privat)

Hilde Ballerie, Anne-Britt Wengen, Sigmund Nylund og Bente Hauge er fire driftige teknologiambassadører som til og med har bidratt til å utvikle en egen skjorte for formålet. (Foto: privat)

Teknologiambassadørene er frivillige som har tatt Pensjonistforbundets kurs over fire dager, med tema velferdsteknologi. Målet til forbundet er å kurse minst en ambassadør i hver kommune, og til nå har vi en base på ca 270 frivillige. Teknologiambassadørene kan være en mulig brukerrepresentant eller samarbeidspartner i kommunen, og vi oppfordrer flere til å finne mulige kandidater. 

Ambassadørenes hovedaktivitet er å informere eldre om velferdsteknologi og om hvilke muligheter som finnes – og ikke minst motivere eldre til å ta teknologien i bruk. Vi stiller i møter og bidrar til å arrangere fagdager i kommunen.

Samarbeid om velferdsteknologi

Teknologiambassadørene Hilde Ballerie, Anne-Britt Wengen, Sigmund Nylund og Bente Hauge er fra Asker, Bærum og Drammen, og samarbeider om ulike typer informasjonsoppdrag og stands. De startet det nye året friskt, med første møte 3. januar ved Atri-X senteret i Sandvika. Torsdag 12. januar holder de foredrag på Ringhøyden seniorsenter på Bekkestua, og 20. januar skal de i møte med Drammen kommune. 

Atri-X er et senter for frihets- og velferdsteknologi i Bærum kommune, og leder er Jeppe Skjønberg. Han ønsker alle velkommen til senteret for å se og bli orientert om ulike typer velferdsteknologi som finnes i markedet. Mange kommuner har et slikt visningsrom for velferdsteknologi, som kan være verdt et besøk.

20 minutter ble til 60

Ivar Sjømæling fra Trondheim er en annen teknologiambassadør som sparket året raskt i gang. 4. januar møtte han 30 pensjonister til kaffe og foredrag i Bjugn. Presentasjonen som egentlig skulle vare 20 minutter, men ble fort til en time på grunn av stor interesse og engasjementet i salen. Som takk for innsatsen fikk Ivar en koselig kaffekopp. Neste planlagte oppdrag for Ivar er Gauldal Rotaryklubb på Støren mandag 16/1.

Pensjonistforbundet mener at alle eldre – uavhengig av hvor du bor i landet – skal ha tilgang til informasjon og god hjelpemidler som kan bidra til å gjøre livet tryggere, enklere, mer aktivt og mer sosialt.

Besøk av en teknologiambassadør medfører ingen kostnader for arrangøren, og forespørsel kan rettes til prosjektleder Anne-Kari Minsaas.