Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Referat medlemsmøte

31.10.2023

Medlemsmøtet til Pensjonistforbundet, Horten, samla 34 forventningsfulle frammøtte til en spennende kveld i idrettens- og visesangens tegn på Aktivitetssenteret tirsdag 31.10.23.

Etter noen velvalgte velkomstord kunne nestleder Anne M. Johnsen gi ordet til Bjørn Inge Pettersen fra Horten Roklubb. Det er nesten med ærefrykt man går te verket med å bekrive historia til denne suksessrike klubben med arena på Indre Havn og oppstart i 1930. Heldigvis var BIP, som han har blitt kalt siden barndommen, både stø og humoristisk i sin framstilling av roklubben, som vel må kunne sies å værra en av de mest suksessrike i Norges historie.

Med både årer, ropert, kongepokaler og medaljer fortalte Bippen med stolthet om hva han har vært med på. I hans tid både som aktiv, trener, hjelpemann, innpisker og bingogeneral, har det blitt så mye sølv-varer i skapene på roklubben at de har ei ega frivillig damegruppe med ekspertise te å pusse sølv og gull! For, mine damer og herrer, Hortens stolthet har 22 kongepokaler, hvorav Olaf Tufte har tatt 13 og Rolf Thorsen har 7. Klubben har tatt OL-medaljer hver gang siden 1976 og er blitt så nedlessa av NM-medaljer at de ikke lenger har tall på dem. Rolf Thorsen, Olaf Tufte og Kjetil Borch er verdensmestere, men som Bippen sa: Alt starta med ei juniorgruppe som greide å bli så samstemte i takta at de vant NM i åtter m/cox på søttitallet. Vi har jo alle vært juniorer en gang, men talentene, miljøet og ildsjelene har vært grunnlaget for suksessen til klubben.

Bjørn Inge framheva Einar Eriksen som en foregangsperson med hensyn til trening, miljø og engasjement og sammen med broren Erik var de sjølve brødrene Roklubb. Under deres vaktsomme vinger har Olaf Tufte i løpet av sine 23 år på toppnivå deltatt i 7 OL, tatt 4 medaljer, hvorav to er gull og har 4 VM. Rolf Thorsen har 2 OL-sølv, 2 VM-gull og 1 sølv og bronse og Kjetil Borch har 2 OL-sølv, 1 bronse og 1 VM-gull og 1 bronse. Det kan se ut om om Horten roklubb er en gutteklubb, men de har 1 NM-gull for jenter i dobbel firer-sculler åsså.  Etter å ha hørt om gull og sølv og bronse i store mengder, så kan referenten ha bomma på ei medalje eller to, men det jamna seg ut siden vi alle fikk kjenne på setet til Tufte og holde OL-gull og kongepokal tett til stolte, patriotiske brøst.  Til stor applævvs kunne Bippen feire kveldens pokal- og medaljegjennomgang med portugisiske druer.

Deretter ga nestleder Anne scenen til Gunnar Holtung, som med kledelig dialekt fra indre Vestfold, nærmere bestemt Holtung i Fon, kunne gi vårs herlige viser, både egne og fra Bellmann, Sandbeck og Nordstoga. Jeg trur ikke jeg tar munn for full når jeg skriver at Gunnar's egne viser om Horten på sokkel, som vi fikk som allsang, og kjærlighet, erotikk og en aldri så liten knært innimellom var av like god kvalitet som proffene foran nevnt. Han høstet varm applævvs og vi har ennå ikke hørt hans siste strofe vil jeg tru.

Anne ga en liten info om julemøtet 28/11 og sendte rundt påmeldingskjema. Deretter fulgte loddsalget som nå har fått en digital oppstramming med snurring på æpp og som derfor innbragte en kledelig sum av kr. 2050,- før Vipps. Til slutt blei vi alle ønska vel hjem på lett hålke presis klokka 1930!

Ole Kristian Pettersen,

referent.