Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Nøtterøy pensjonistforenings strålende dag på Smidsrød Gård

Et annerledes hyggemøte

Her koste vi oss i det fine været

Her koste vi oss i det fine været

Første september var Nøtterøy Pensjonistforening invitert til Smidsrød Gård på Nøtterøy. Her var det et allsidig program både ute og inne. I underkant av 100 personer hygget seg på den fine plassen og at været var strålende gjorde alt enda bedre.

Med hvert vårt glass med en fruktig forfriskning i hånden ble vi av gårdeier Åsmund Bjertnes ønsket velkommen til gården og stedet hvor det var funnet helleristninger. Ordfører Jon S. Andersen fulgte opp og ønsket lykke til med møtet før Eivind Luthen gikk i gang med sitt historiske foredrag.

Han fortsatte i salen inne og etterpå ble vi godt kjent med hvordan gården produserer sine poteter og salater. Vi fikk også innblikk i hvordan de produserer sine settepoteter for å oppnå best kvalitet på potetene som dyrkes.

Så fikk representanten for Geitmyra matkultursenter for barn ordet og fortalte så interessant om hvordan de driver, og at det er planer om å legge et lignende senter til Tønsberg.

Blomster og poteter

Nå begynte alle å bli sultne og det passet bra, for elever ved Greveskogen videregående skole hadde dekket langbord i hagen og forberedt et nydelig måltid som besto av kylling, hjertesalat, tomater og poteter. Alle råvarene fra gårder i nærområdet. Et herlig måltid. Foreningens leder Magne Tuxen takket og delte ut blomster til de som hadde bidratt. Til slutt fikk alle deltakere med seg en liten pakke med poteter hjem. En strålende seanse var over, og vi sender en stor takk til alle som bidro.

Oddrun Paulsen

Referent