Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Medlemstur til vakre Ryfylke

Lund Pensjonistforening og Lund Helselag inviterte medlemmene sine til en sommertur med buss til Ryfylke i juni.

Hele turfølget samlet i hagen i Årdal

Hele turfølget samlet i hagen i Årdal

Første stopp var et besøk på Helgøybakken Fruktgård på øya Helgøy i Hjelmeland Kommune. Øya er 296 meter lang, og i juni 2022 fikk de fastboende (21 voksne og 23 barn/ungdommer) bru med fastlandsforbindelse. Den ble en revolusjon for øya som er kjent for å være «fruktbar på epler, pærer, moreller og barn»😊 som de skriver på si hjemmeside. Med nybygd restaurant/selskapslokaler og butikk ble turfølget fra Lund ønsket velkommen og guidet til gards med smaksprøve av eplemosten fra Helgøy og deretter ble det servert nydelig middag med hermetiserte moreller til dessert.

Videre ble det et gildt besøk på Vigatunet som er et gårdstun som ligger i Hjelmeland Kommune, og er en avdeling under Ryfylkemuseet. Tunet består av forskjellige bygninger fra ulike tidsaldere helt tilbake til 1500 tallet. Vi ble mottatt av en guide fra kulturkontoret som hadde en spennende omvisning med historisk vandring for turfølget.

Neste stopp ble Årdal i samme kommune. Her ble vi tatt imot hos Eldfinn og Gunhild Austigard hjemme på tunet deres, der det bugna av flotte figurer og utskjæringer i tre. Den mangfoldige Eldfinn Austigard (67 år) hadde litt av hvert å by på når han åpnet Skabelonen i hagen deres  for Lunddølene. De bød på servering av saupskolbe med geitost og bålkaffi "krydra" med masse interessante historier om trefigurene sine. Han er og mannen bak alle de flotte trefigurene i Eventyrskogen i Årdal. Mangfoldet her var mange i tillegg fikk vi kjøpe hjemmelaga brød fra tunet som han hadde fått baka før vi ankom❤️

"Så var eventyret ute" vi reiste hjem med masse flotte opplevelser fra dagsturen, og nydelige hjemmebaka brød fra Skabelonen i bagasjen.

Hele turen var lagt opp av Lund Helselag v/ Magne Leirflåt og Lund Pensjonistforening v/Astrid Hammersmark. Magne Leirflåt og Astrid Hammersmark fungerte som guider under turen. Buss og sjåfør var innleid fra Tonstad Taxi & Buss.

Referent: Astrid Hammersmark, Lund Pensjonistforening

Medlemmene koste seg på Epleriet på Helgøy

Medlemmene koste seg på Epleriet på Helgøy

Nydelig middag i selskapslokalene på Helgøy

Nydelig middag i selskapslokalene på Helgøy

Denne karen falt for denne flotte dama utskjært i tre

Denne karen falt for denne flotte dama utskjært i tre

En som fikk prøve seg på sine barndomskunster på Vigatunet

En som fikk prøve seg på sine barndomskunster på Vigatunet