God påske til alle våre medlemmer!

I tillegg til påskehilsen får du her litt informasjon om hva som er planlagt utover våren - og enda litt lenger.

Kanskje vi treffer på blåveisen i påska?   Foto: Nina Høst

Kanskje vi treffer på blåveisen i påska? Foto: Nina Høst

Også i år vil påsken preges av pandemien. Mange av oss må legge om planene. Kanskje vi ikke får vært sammen med slektninger og nære venner som vi hadde gledet oss til. Mange er engstelig for at smitten skal spre seg til Risør også. Men vi nærmer oss slutten på pandemien nå. Vaksineringen er i gang og snart kan vi begynne å leve et mer normalt liv igjen. Det gleder vi oss til!

Og i mellomtiden kan vi nyte de små tilløpene til vårtegn. Kanskje vi kan ta kontakt med en av de som er blitt isolert siste året. En telefon eller kanskje en tur?

Vi ønsker dere alle en riktig god påske!

I Risør Pensjonistforening gleder vi oss til å komme i gang med aktiviteter igjen.

De månedlige medlemsmøtene starter vi opp med så snart smittevernreglene tillater det. Det gjelder også årsmøtet som foreløpig er berammet til 27.mai. 

Og som vi skrev i en melding om de nye lokalene våre: Vi gleder oss til å få fart på aktivitetene der. Vi har startet opp litt, men satser på øket aktivitet når smittesituasjonen bedrer seg og sola får bedre tak. Da kan vi ta uteområdet i bruk også.

Hittil er det styremedlemmer som har tatt ansvar for aktivitetene. Vi trenger etter hvert hjelpere som kan bidra mad vaffelsteking, kaffekoking og andre praktiske oppgaver. Har du lyst til å være med?

Nedenfor nevner vi noen av aktivitetene. Bildene er tatt av Lars Ole Røed og Grethe Stensen.

Bildetekst

Bildetekst

1 - Åpent hus - teknologihjelpen.

Hver torsdag kl 12-14

Dette er en videreføring av Teknologibanken der det er mulig for våre medlemmer og andre å stikke innom og få hjelp til nettbrett og mobiltelefon. Vi hjelper så godt vi kan og finner vi ikke ut av det kan vi tipse om hvor det kan være hjelp å få.

I tillegg er det utstilling av ulike velferdsteknologiske hjelpemidler som kan lette tilværelsen i dagliglivet. Dette kommer vi nærmere tilbake til.

Vi satser på å skape et trivelig miljø der det også vil være anledning til en kaffekopp og en hyggelig prat.

Ansvarlige Lars Ole Røed og Kjell Skarheim

Utover våren vil det åpnes for flere faglige tema og aktiviteter etter hvert som smittesituasjonen endrer seg.

2 - Sosialt treff - med bevertning og kulturelle innslag

Oppstartstid kommer rett over påske

Risør Pensjonistforening har fått innvilget midler som skal gå til personer over 65 år som er spesielt rammet av koronapandemien med hensyn til ensomhet og isolasjon. Det er ingen forutsetning at deltakerne er medlemmer. Før påske har vi startet opp i det små for å prøve ut opplegget. Mer informasjon kommer om opplegget etter påske.

3 - Opplæring på nettbrett og smarttelefon

Hver mandag tilbys det opplæring. Benytt muligheten! Opplæringen tilpasses ditt behov

I nåværende smittesituasjon er det opplæring av en person om gangen. Instruktør og deltaker har et plexiglasskille mellom seg. Når smittesituasjonen endrer seg vil det åpnes for flere deltakere.

Ønsker du å delta på opplæringen - ta kontakt med Mona Rhein på tlf 922 88 096.

4 - Konsert med Kari Svendsen - september

I forbindelse med koronamidler vi har fått tildelt vil pensjonistforeningene i Gjerstad, Vegårshei og Risør invitere til en konsert med Kari Svendsen I Risør. Det blir også enkel servering. Konserten planlegges i september. Nøyaktig dato, tidspunkt og lokale kommer vi tilbake til. Det avhenger bl.a. av smittevernsreglene.

Dette gleder vi oss til!

5 - Medlemsinformasjon

Ønsker du å vite mer om Pensjonistforbundet og Risør Pensjonistforening?

  • Er det saker du ønsker at vi skal engasjere oss i?
  • Hvilke aktiviteter har vi planlagt framover?
  • Hvilke medlemsfordeler får du?
  • eller har du andre spørsmål?

Så fort smittesituasjonen tilsier det, vil vi være å treffe i lokalene i Torvet 1 sannsynligvis torsdager kl 11-12. Du kan også ta kontakt med Jens Høibø - jenshoei@online.no eller tlf/sms 976 69 542.

6 - Spennende mulighet - låven på Randvik

Som mange sikkert kjenner til har Kystlaget i Risør tatt på seg oppgaven med å renovere låven på Randvik. Målet er å få et aktivitetshus for alle generasjoner. Kystlaget ønsker å få til et samarbeid med Pensjonistforeningen til glede for begge parter. Kanskje har noen i foreningen lyst til å bidra i 'byggeperioden'? Og det kan være et flott sted for små og store arrangementer når det står ferdig. Det vil være et flott sted å treffes.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette og det vil være et naturlig tema på årsmøtet.

Nedenfor ser du noen bilder tatt av Trond Svenningsen. Ett før de satt igang, ett under arbeidet og en tegning av hvordan planene er.