Feminismen har ingen alder

For første gang i historien deltar Pensjonistforbundet i markeringen av Kvinnedagen. Helga Hjetland og Jan Davidsen forklarer hvorfor, i dette webinaret om 8. mars.

- For meg har 8. mars vært en veldig viktig dag helt siden det første toget gikk, sier Helga Hjetland, sentralstyremedlem i Pensjonistforbundet.

- For meg har 8. mars vært en veldig viktig dag helt siden det første toget gikk, sier Helga Hjetland, sentralstyremedlem i Pensjonistforbundet.

Pensjonistforbundet har alltid kjempet ekstra hardt for minstepensjonistene. Per 1. juli 2021 lå minste pensjonsnivå på 224.878 kroner for enslige og 167.125 kroner for gifte/samboende med lav sats. Dette er under EUs fattigdomsgrense, som er anslått til 260.100 kroner i 2022.

I Norge er det omkring 146.000 minstepensjonister og 86 prosent av disse er kvinner.

En av årsakene til dette tallet er at kvinner fortsatt dominerer i lavtlønnsyrkene, og mange kvinner får ikke fulltidsstillinger selv om de ønsker det.

Så lenge pensjonene reguleres med en prosentsats vil de som har minst fortsette å tape.

Pensjonistforbundet vil derfor bruke Den internasjonale kvinnedagen 8. mars til å vise vår solidaritet med kvinner som også i pensjonsalderen sakker akterut når det gjelder inntekt.

Se webinar med sentralstyremedlem Helga Hjetland og forbundsleder Jan Davidsen her:

LES OGSÅ:

– Gamle damer er ikke verdt noe

Anne Ragnhild Korsvold Saglien er 63 år og har jobbet hardt som bonde hele sitt liv. Nå går hun en tilværelse som minstepensjonist i møte.

– Når jeg blir gammel, er jeg ikke verdt noe

Da Marte (31) ble advart om at hun kom til å bli minstepensjonist, lot hun seg ikke skremme.