Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

EN HYGGELIG OG LIVLIG NYTTÅRSHELG 2022

For første gang har Pensjonistforbundet Hordaland - med Norsk Tur som arrangør - invitert til nyttårshelg for medlemmer som ønsket å feire overgangen fra 2022 til 2023 sammen med andre pensjonister. Det ble en helg med hyggelige og livlige samtaler i tillegg til sang og dans. Mange fant seg nye venner på Hardangerfjord Hotel i Øystese. Og noen traff igjen kjente de hadde vært på tur med tidligere. Henning Spjeld var en bussjåfør med godt humør, et oppkomme av gode historier og fantastiske kjøreferdigheter i et vær som ikke var på vår side enten vi entret bussen på Sotra, Vestkanten, Bergen eller på Knarvik og via Kvamskogen til Øystese. Og Norsk Tur stilte også med en reiseleder, Sissel Solend. Returen søndag 1. januar viste oss hvordan Kvamskogen er på sitt fineste når snøen ligger hvit og solen skinner.

Vel 40 deltakere var med på nyttårsfest på Hardangerfjord Hotel i Øystese helgen 30. desember 22 til 1. januar 23. Noen måtte dessverre melde forfall på grunn av sykdom like opp mot avreise.

Det manglet ikke på humør i bussen til Øystese. Foruten sjåføren Henning Spjelds sitt oppkomme av gode historier, hadde vi også med Jan Magnar Fosen (medlem i Bergen Pensjonistforening), som bidro sterkt med "vågale" historier fra boken til Jan Hjørnevik fra Voss.

Både rommene våre og lunsjen var klar da vi ankom Hardangerfjord Hotel, som er nyoppusset og utvidet for ikke lenge siden. Musikken ved Sverre Eilertsen (engasjert av Norsk Tur) sammen med Henning Spjeld var på plass og spilte opp til både allsang og dansemusikk. Det ble en hyggelig ettermiddag der mange også benyttet anledning til å besøke COOP-butikken og se seg litt rundt i Øystese i regnværet. Og da kvelden kom, og middagen var spist ble det igjen anledning til å svinge seg på dansegulvet.

Siste dagen i året var det tilbud om å reise til Norheimsund, men mange brukte formiddagen til å bli kjent med andre pensjonister fra foreninger og lag i vår del av fylket. Og etter en fantastisk god kveitelunsj ble vi igjen invitert til allsang og dans. Tiden fløy avgårde. Men noen hadde tatt seg tid til et lite "forspiel" før middagen, og skaffet seg "nyttårsfløyter" for anledningen. Nyttårskvelden inviterte hotellet til buffè fra kl. 18 til kl. 21 (på grunn av Kongens tale som mange ønsket å få med seg). På buffèen var det både pinnekjøtt, svineribbe, svinestek, fisk mm. Desserten var karamellpudding, riskrem og ost.

Dansen gikk ut i de små timer, og stemningen var både hyggelig og livlig. Særlig da musikken fikk litt mere fart i takten som passet bedre til dagens pensjonister som har vokst opp både med Elvis, Beatles, Jim Reeves og andre som påvirket de som var ung i 50 og 60 årene. Rakettene gikk til værs rundt kl. 00 både utenfor hotellet og oppover i bakkene. Og alle kunne ønske hverandre et godt nytt år.

Etter en god frokost ble vi fraktet tilbake til stoppet vi kom på. Kvamskogen viste seg fra sin beste side. Snø og sol. Og både Henning Spjeld, sjåføren og John Magne Losen, medlem hadde nye gode historier å bidra med.

Mange av tilbakemeldingene tydet på at nyttårsfest for medlemmer fra våre pensjonistforeninger var et godt tilbud og mange ønsker reprise neste år.