pf@pensjonistforbundet.no

Torggata 15

St. Olavs Plass

Org.nr. 970323910

Datakursene i gang igjen!

Endelig lettet smitteomfanget i Hedmark så mye at forbundet fant det forsvarlig å arrangere fysiske datakurs igjen. Lokalforeningen i Åsnes var kjapt ute og sikret seg en serie kurs denne våren.

Åsnespensjonistene inntok kommunestyresalen i rådhuset 10.mai og skal innen sommeren ha ikke mindre enn fem datakurs.

Da Norge stengte ned 12.mars i fjor, sto Åsnes pensjonistforening på startstreken med flere planlagte datakurs. Så ble det bråstopp, og alt ble utsatt til høsten 2020. Men heller ikke da tillot smittefaren å samle deltakerne til kurs.

Derfor var gleden stor da den første gruppen kunne samles den 10.mai til det første 2-dagerskurset. Interessen for å lære mer om data er stor blant pensjonistene i Åsnes. Derfor har foreningens leder, Torgeir Skjæret fått inn påmeldinger nok til at det blir i alt fem kurs innen sommeren.

Det er forbundet som har laget kursopplegget og som dekker alle kostnadene. Derfor er det helt gratis å delta på disse kursene. Tidligere fylkessekretær Finn-Åge Løvlien er kursleder. Kurset omhandler praktisk bruk av nettbrett og smarttelefon.

Andre foreninger står på venteliste til etter sommerferien, og da er Rendalen pensjonistforening først ute med datakurs.