4 dagers tur til Lillehammer 4.-7. september

Lillehammer fra Lysgårdsbakkene. Fotograf Ian Brodin. Bildet tilhører Visit Lillehammer.

Busstur til Lillehammer i samarbeid med Buss og Reiseservice AS

Vi inviterer medlemmene med på 4-dagers tur 4.-7. september. Turen går til Lillehammer med Prøysen, Maihaugen, Norsk vegmuseum, Bjerkebæk og Domkirkeodden:

Aksjemøllen by Classic Norway Hotels er et lekkert og nyoppusset boutique-hotell midt i hjertet av Lillehammer. Den 130 meter høye tidligere kornsiloen har 58 gjesterom, "kornkamre", og en lekker sky bar med panoramautsikt over Lillehammer, Gudbrandsdalslågen og Mjøsa. Den spennende historien og unike utformingen bidrar til å gi hotellet en spesiell atmosfære, personlighet og egenart. Alle "kornkamrene" er utstyrt med luksussenger fra Wonderland, Nespressomaskin, teprodukter fra Newby og såpeprodukter fra Molton Brown. I hotellets hyggelige lobby kan gjestene nyte kunstutstilling og utstilling av glassprodukter fra lokalt glassblåseri. Ikke glem å ta turen opp i 11. etasje til stilige Toppen Sky bar, som er viden kjent for sine cocktails og drinker av høy kvalitet.

Dag 1, mandag 4. september

Avreise fra avtalt tid og sted, turen går direkte til Prøysenhuset og stua som er den tidligere husmannsplassen Prøysen ved Præst-vegen i Ringsaker. Den er kjent som et kunstnerhjem ettersom forfatteren og visekunstneren Alf Prøysen ble født og vokste opp der. Vi møter vår guide og får en historisk fortelling om Alf Prøysen. Litt tid på egen hånd, før vi får servert dagens suppe og kaffe.

Deretter går turen til Lillehammer og Aksjemøllen Hotell. Det var opprinnelig en mølle fra 1863. Etter 1½ år med ombygging stod hotellet ferdig i november 1992, klart til å huse gjester under De olympiske leker i 1994. Vi sjekker inn og finner oss til rette før 3-retters middag og kaffe i Egon Restaurant som ligger i de gamle lokalene til Kvernhuset fra 1863. Her er røde teglsteinsvegger, solide bjelkelag, kvernsteiner og redskaper fra mølledriftens dager. Lokalet skaper en koselig atmosfære.

Resten av kvelden til felles hygge.

Dag 2, tirsdag 5. september

Etter frokost tar vi den korte turen til Maihaugen, her er det mer enn 200 historiske hus fra 1200-tallet og fram til i dag. Maihaugen er Norges største frilufts­museum, og kan like gjerne beskrives som en tidsmaskin for sansene. Vår guide venter på oss og vi besøker Dronning Sonjas barndomshjem som ble flyttet til Maihaugen og åpnet for publikum i anledning av kongeparets gullbryllupsdag 29. august 2018. Funkisvillaen ble flyttet fra Vinderen (Tuengen allé 1B). Huset ble bygget for familien Haraldsen og er restaurert slik det var mens Sonja Haraldsen bodde der fra 1937 til 1968. Vi får servert pilgrimssuppe på Frich's Spiseri på Maihaugen.

Tid på egen hånd før middag på hotellet om kvelden.

Dag 3, onsdag 6. september

Frokost på hotellet. Tid på egen hånd før vi tar plass i bussen og kjører til Norsk Vegmuseum som består av Norsk kjøretøyhistorisk museum. Museet viser en stor utstilling av biler, motorsykler, mopeder og sykler fra begynnelsen av 1900-tallet fram til 1990-tallet.

Dagens lunsj får vi servert på Hafjell Hotell, Gjestegården på Øyer.

Etter lunsj går ferden til Bjerkebæk, Sigrid Undsets hjem.

Undset elsket Bjerkebæk og la hele sin kunstnersjel i å skape et inspirerende hjem her for seg og barna. Interiøret og omgivelsene på Bjerkebæk gir også assosiasjoner til middelalderskildringene som står så sentralt i hennes forfatterskap. Gjennom husene, hagen og gjenstandene hun fylte hjemmet med, gjenskapes forfatterens sterke personlighet. Særpreget gjør Bjerkebæk til et enestående, intimt og levende bekjentskap med Undset – som mor, katolikk, gartner, forfatter og samfunnsdebattant. Guiding og omvisning i huset.

Middag på hotellet om kvelden.

Dag 4, torsdag 7. september

Etter god frokost tar vi plass i bussen og setter kursen mot Domkirkeodden.

Domkirkeodden har en helt spesiell historie, og Hamardomen har en ubeskrivelig vakker akustikk. Syngende guider evner å formidle begge deler på en måte som ikke så rent sjelden gir besøkende en uforglemmelig gåsehudopplevelse. Middelalderens spennende fortellinger følges av autentisk gregoriansk musikk, og etter som man skrider fram i historien, illustrerer guidene tiden eller temaet de forteller om med nydelige toner og vakker sang. Deretter tar vi plass i bussen og setter kursen til Nebbenes Kro Syd hvor vi får servert dagens lunsj og kaffe.

Deretter siste etappe tilbake til Rykkinn.

Pris pr. person kr 7.680 i delt dobbeltrom.

Enkeltromstillegg kr 575 pr. døgn, totalt i enkeltrom kr 9.405.

Pris ikke-medlemmer: kr 8.080 i delt dobbeltrom, KUN hvis det blir ledig plass.

NB! Fakturering og betaling til Buss og Reiseservice AS.

Påmelding til rykkinn80@gmail.com 

eller påmeldingsliste på Rykkinn seniorsenter. 

Påmeldingsfrist: tirsdag 20. juni.