Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

TUR TIL RONDANE.

Høsttur til Spidsbergseter Resort Rondane 21 - 24 august 2023.

Alle deltagerne

Alle deltagerne

Samme dag som flere skoler startet opp etter sommerferien reiste ca. 50 forventningsfulle deltagere i regi av Kongsvinger Pensjonistforening på sin årlige høsttur. Denne gangen var målet Spidsbergseter Resort Rondane. Med nesten full buss og stødige Terje Kvesetberget som sjåfør og Reidar og Doris Tangen som reiseguider , var alt lagt til rette for en koselig og innholdsrik tur over Odalen og oppover Gudbrandsdalen , med lunsj stopp på Vertshuset Biri. Deretter gikk turen videre til Ringebu og Venabygdsfjellet. Vel framme på Spidsbergseter Resort Rondane ble vi tatt godt imot av betjeningen. Reidar og Doris informerte , og de hadde på forhand delt ut program for oppholdet på bussen , slik at alle var godt informert om " Hva skjer ".

Hotellet ligger på Venabygdsfjellet , innfallsporten til Rondane nasjonalpark , og har vært familiedrevet siden 1919 med historie hengende i veggene for sin særegne og personlige atmosfære.

Andre dagen var det tur " ut i det blå " som endte på Folldal Gruver - et bergverksamfunn med røtter tilbake til 1748. Dette er et av 15 anlegg som er med i Riksantikvarens bevarings program for tekniske og industrielle kultur minner. Anlegget består av ca.70 bygninger samt gruveganger , slam hauger m.m . Vi spiste lunsj , som ble servert av en serviceminded betjening. , samt informert og guidet rundt på anlegget. En opplevelse til ettertanke om hvordan gruvearbeiderne hadde det for ikke alt for lenge siden.

Alle måltidene ble ellers fortært på hotellet og alle hadde muligheten til å spise seg gode og mette , for maken til meny valg til alle måltidene , skal man lete lenge etter. Den tredje dagen hadde vi en felles quiz og sosial sammenkomst før vi oppsøkte "Aquavit fjøset" og fikk en orientering samt muligheten til å kjøpe en eller flere av de ca. 220 typene i sortimentet.

Hver kveld var det sosialt samvær og dans til levende musikk og det var mange som benyttet anledningen til å få seg en svingom i løpet av oppholdet. Vi hadde også tid til å oppsøke fjellheimen og værgudene var på vår side , slik at flere benyttet muligheten til å mosjonere litt ekstra.

Vi tok adjø med betjeningen og startet på hjemturen torsdag formiddag.. En kjøretur i Lillehammer endte med buss stopp i Lysgårdsbakkene Hoppanlegg ,hvor vi fikk se både kvinnelige og mannlige utøvere trene hoppe på plast underlag. At de tørr !!. Etter denne seansen gikk turen igjen til Vertshuset Biri , hvor vi fortærte en velsmakende middag og dessert. Gode og mette fortsatte vi turen hjemover og alle var vel framme i Kongsvinger før kvelden tok til.

Bildet viser deltagerne foran bussen ved Vertshuset på Biri og er tatt med drone av vår utmerkede sjåfør Terje.

Etter å ha hatt tid til å fordøye og reflektere over turen og oppholdet , tror jeg at jeg har hele styret og deltagerne med meg på at dette var en innholdsrik , sosial og minnerik tur som ga mersmak til gjentagelse på et senere tidspunkt.