Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Tur til Nordøyane

Onsdag 28.09.2022 klokka 10.00 startet Vestnes Pensjonistlag sin tur til Nordøyane. Her var full buss, flott vær med sol og god temperatur.

Foto: Liv Birgit Holseter

Foto: Liv Birgit Holseter

Nils Berge Sundfør hadde lagt opp hele turen og ordnet med alt. Under hele turen fortalte han hva vi passerte og historie omkring stedene. Første del av turen gikk via Skodje og Brattvåg til starten på Nordøyavegen som var brua over til Lepsøya.

Først en liten tur over til Lepsøya, så videre i en undersjøisk tunnel til Haramsøya. Der var det flott og god middag på «Karius og Baktus». Etter buffe med sosakjøtt og deilig dessert, gikk turen videre til Skuleøya eller Flemsøya. Her fortalte Nils Berge Sundfør at de som bor der har fire navn som de kan bruke. Skuleøya er det som blir brukt til vanlig.

Så gikk turen i en ny undersjøisk tunnel til Fjørtofta. Bussen kjørte rundt øya og Lars Fjørtoft fortalte og viste hvor hans far kom fra. Pekte ut huset.

Fra Fjørtofta gikk turen igjen ned i en undersjøisk tunnel til Myklebust på Harøya. Her tok tidligere prest på Vestnes, Finn Arne Roaldsnes og kona Tone Roaldsnes som var administrasjonssjef i Vestnes kommune, imot oss. Der besøkte vi deres godt utbygde hytte som låg utrulig flott til. Roaldsnes serverte saft, brus og krabbe til alle. Etterpå gikk turen rundt om på øya, der han fortalte mye om folk og bebyggelse. I mange år var han prest på Harøya eller i Sandøy kommune. Vi var også innom kirka på øya.

Turen videre gikk til Finnøya der vi tok ferge til Aukra, og derifra ny ferge for å komme til Molde. Siste fergeturen den dagen, var fra Molde til Vestnes. Konklusjonen fra alle var da at turen var helt topp. Flott vær med god varme og sol og uten vind. Nils Berge Sundfør skal ha stor takk for et glimrende opplegg for turen med god informasjon underveis. I tillegg en underholdende konkurranse underveis.

Referat

Lars Christian Fjørtoft

Foto: Liv Birgit Holseter

Foto: Liv Birgit Holseter