Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Tur i juni med to Jo-er !

.

2 Jo-er!

2 Jo-er!

Turen ble gjennemført etter programmet, "til punkt og prikke." Det var en ny vri, med privatbiler, og funket godt. Det er jo ingen mangel på transport i våre dager. Vi startet opp til rett tid og sted, med avtale om første stopp på Amperhaugen. Der, på Sollia krigshistoriske museum tok museums-grunder og direktør Jo imot Stor-Elvdølene med vår Jo i spissen. De var nok endel av deltakerne som kanskje ikke er i overkant interessert, og kanskje har vært på Amperhaugen opptil flere ganger og hadde tenkt å ta dette litt lettvint. Men nei, Jo Øvergaard fanger interessen fra første stund, og alle fulgte med i den spennende vandring gjennem museet med alle minnene fra krigsåra. Vår generasjon opplevde disse åra med krig som barn eller gjenfortalt av våre samtidige. Mange gripende fortellinger ble flettet inn i Jo's foredrag. Her ble foredratt krigshistorie både globalt og ikke minst lokalt. Været var ideelt til slik tur, og med relativt romslig timeplan var det uten stress i opplegget.

Etter de foreskrevne to timer på Amperhaugen var det tid for lunsj, og da ble neste stopp "Nye Enden" eller Rondane River Lodge på godt nynorsk! Enden Pensjonat som det også engang het er blitt ganske internasjonalt. og vi fikk det aller beste inntrykk av de nye nederlandske vertene. Det er visst nok tå yngre ektepar som nå driver virksomheten. Og vi satte pris på suppa og rundstykkene vi fikk servert.

Neste post var Sollia Ysteri, hvor driften var i full gang, med mulighet til å bivåne Lars i ysteriet, og å kjøpe produktene. Det var bra trafikk på den tiden vi var der, så omsetninger er forhåpentlig tilfredsstillende for - også her grundere.

Siste stopp var ærverdige Sollia Kirke. Den blir vi ikke lei av å oppleve. Og denne gang med - for referenten - ny guide. Birgit Skinderhaug hadde lært seg leksa og som lærer kunne hun og formidle kunnskapen om den ganske enestående kirkekretsen og kirka og den nyere kirkestua. Vi takker også her for mottagelsen. At guiden var midlertidig handicappet var ingen hindring.

Etter kirkebesøket tok vi oss hjem hver til sitt, enige om at det hadde vært en vellykket tur!