Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Sommertur til Tromsø 2022

En fin opplevelse i Nordens Paris

Gruppebilde av deltakerne utenfor Øse Camping. Foto: Torfinn Gamst.

Gruppebilde av deltakerne utenfor Øse Camping. Foto: Torfinn Gamst.

SOMMERTUR TIL NORDENS PARIS

Skrevet av: Tove Gabrielsen og Harriet Rødsand

Eidsfjord pensjonistforenings sommertur gikk i år til Tromsø i tidsrommet 1. til 5. august. Vi starta fra Eidsfjord og plukket opp deltakere fra Sortland tidlig mandag morgen.

Med korte stopp for å strekke på beina kom vi til Øse Camping hvor vi spiste en god lunsj. Så fortsatte turen videre. Allsang og quis på bussen gjorde at tiden gikk fort.

Vi ankom Scandic Ishavs-hotell i Tromsø tidlig ettermiddag. Vi fikk servert middag og kvelden fortsatte med quis og sosialt samvær.

Dag 2 sto Polarmuseet først på programmet. Her fikk vi se hvordan fiske og fangst hadde foregått i nordishavet. Etter lunsj måtte vi utsette besøket i Botanisk hage på grunn av regn. I stedet fikk vi en busstur rundt i byen og i Tromsdalen. Det ble også tid til litt shopping før middag og sosialt samvær.

Dag 3 starta med en god frokost og besøk i Polaria akvarium. Her ble mating av selene høydepunktet. Vi fikk også en fin tur til Botanisk hage i strålende solskinn. Så var det tur til Fløya med Fjellheisen. En luftig tur med heisen gav oss en fantastisk opplevelse.  For mange var dette første gangen på fjellet. Utsikten fra fjellet var strålende. Noen av deltakerne valgte å gå sherpatrappa ned mens resten tok heisen. Dagen ble som vanlig avsluttet med en god middag og quis med sosialt samvær.

Dag 4 starta med omvisning på Tromsø museum og mye samisk historie kunne vi oppleve her. Turen gikk så videre til Kvaløya og Hillesøy kirke. Det er ei gammel langkirke fra 1889. Turen gikk så videre til Sommarøy Artic hotell for en god lunsjbuffet. Turen tilbake til Tromsø gikk på andre siden av Kvaløya. De som følte for det fikk nå anledning til litt shopping i byen før middag. Festkledde deltakere hygget seg den siste kvelden i Tromsø med god mat og godt selskap.

Avreisedagen starta med en solid frokost og utsjekking fra hotellet. Etter en stille stund i Ishavskatedralen tok vi fatt på heimveien. Med innlagte stopp underveis ankom vi Øse Camping utpå dagen. Her ble vi møtt med en god middag bestående av saltkjøtt med kålrabi stappe og riskrem med rødsaus til dessert. En skikkelig god avslutning på en flott tur.

Etter at fellesbilde ble tatt var tiden inne for å overrekke blomster og takk for en behagelig tur til sjåfør Torfinn Gamst. Reiseleder Bjørn Pettersen ble også takket for en velorganisert tur hvor vi alle ble godt ivaretatt. Vi gleder oss til neste tur.

Takk til alle deltakerne som gjorde at turen ble en fin opplevelse.

Bilder fra turen ser du under:

Pause underveis. Foto: Bjørn Pettersen

Pause underveis. Foto: Bjørn Pettersen

Middagen er inntatt. Foto: Bjørn Pettersen

Middagen er inntatt. Foto: Bjørn Pettersen

Bildequis skal løses. Foto: Bjørn Pettersen

Bildequis skal løses. Foto: Bjørn Pettersen