Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Sommertur til Helgøya

Turreferat

Hagen på Hovelsrud

Hagen på Hovelsrud

Gjøvik Pensjonistforening har hatt sommertur den 15. 06. 23. Det var 98 medlemmer som hadde meldt seg på. Snertingdal Auto stilte med to sjåfører og to busser. Vi startet på Gjøvik Skysstasjon kl. 09.00 og satte kursen for Helgøya og Hovelsrud Gård som vi skulle besøke. Der fikk vi en flott omvisning av Karin og Marianne Olssøn i deres flotte hage. Vi fikk høre om deres kyllingproduksjon som er økologisk. Kyllingene kan bevege seg fritt i en stor hage med urter gras og bær. Det gir også gode smaker på kjøttet. De var opptatt av at dyr skulle ha det bra. Vi var heldige med været denne dagen , ved et senere tidspunkt fikk vi omvisning i Helgøya kirke. Men først skulle vi ha frokost på Rudshøgda Kro. Vi fikk kaffe og noen nydelige ferske rundstykker og det smakte. Takk for en god frokost.

Så tilbake til Helgøya kirke. Der fikk vi alle komme inn og sitte mens Karin fortalte oss litt om historien. Kirken ble innviet i 1870. Kirken har 200 sitteplasser. Altertavlen ble innviet i 1953. Det kom mennesker til øya for 4 - 5 tusen år siden. I et hjørne av kirkegården ligger det 50 graver med Ortodokse kors, de fleste er russere som kom som flyktninger. Alle prester som sa nei til tyskerne under krigen ble forvist til Helgøya. På den andre siden av kirken står det en statue av kunstneren Peder Balke som ble født på Helgøya selv om det er mest kjent at han bodde på Toten.

Vi skulle spise middag i Mjøstårnet og skulle ta en tur i Mjøsparken. Mjøsparken er et stort område så hvis en skal se det hele må vi ta det en annen gang. Inne i Wood Reaturanten fikk vi en deilig middag. Husets stek med tilbehør, dessert og kaffe. Det var mulighet til å kjøpe drikke til maten , men det sto iskaldt vann på bordene og det smakte godt på en varm sommerdag.

Snart var det tid for å reise tilbake til Gjøvik, og så håper vi alle har hatt en fin tur. Tusen takk til dere som var med på tur og takk til Snertingdal Auto som stiller opp med busser og hyggelige sjåfører. Vi ønsker dere alle en God sommer. Neste møte er blir torsdag 31. august. Da blir påmelding til Høsttur som blir i september.

Sekr. Inger