Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Rosa busser

Aldersvennlig transport. Er du over 67 år og trenger skyss fra dør til dør?

Slik fungerer det

  • Tilbudet er for deg som har fylt 67 år og som trenger transport fra dør til dør når du skal gjøre ærender eller har lyst på en tur ut.
  • En minibuss henter deg hjemme og kjører deg frem og tilbake dit du ønsker innenfor bydelene Nordre Aker, Sagene, Vestre Aker, Ullern, Alna,Bjerke og marka (Sørkedalen, Solemskogen og Maridalen). I løpet av 2023 utvides tilbudet også til bydel Østensjø.
  • Bussene kjører mandag til lørdag klokken 10–18. Skal du fra Maridalen, Solemskogen eller Sørkedalen, er åpningstidene klokken 11–17 på grunn av lange kjøreavstander.
  • Bestill reisen når du trenger den eller opp mot en uke i forveien. Du kan også bestille en tur basert på ankomsttid.
  • På transporten møter du hjelpsomme førere, og det er plass til rullator, rullestol og andre hjelpemidler om bord. Du kan også ta med deg en venn på turen. Dyr er ikke tillatt.

Slik bestiller du

  1. Ring oss på tlf. 23 24 28 50 eller bruk appen RuterBestilling. Appen lastes ned fra app-butikken på mobilen din. Dersom du bestiller via telefon, kan dette gjøres mellom klokken 09–17 mandag til lørdag.
  2. Oppgi tidspunkt for når du ønsker å bli hentet eller ankomme ditt reisemål, og om du har med følge eller hjelpemiddel.
  3. Minibussen henter deg hjemme til avtalt tid, og tar deg dit du skal. Reiseruten blir lagt opp etter hvilke bestillinger som kommer inn. Vi har derfor et hentevindu på 15 minutter, som vil si at bussen kan komme fem minutter før avtalt hentetid og opp mot 10 minutter etter.
  4. Gjør deg klar. Vi varsler deg hvis transporten blir forsinket utover hentevinduet på 15 minutter.

Første gang du bestiller reise trenger vi noen personopplysninger for å få levert tjenesten til deg. Dette er kontaktdata som navn, adresse og fødselsdato.

Billetter og betaling

Alt du trenger for å reise er en vanlig honnørbillett. Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å kjøpe billett om bord på minibussen. Billetter må derfor kjøpes på forhånd med Ruter-appen, reisekort eller impulskort. Har du med en venn, gjelder Ruters ordinære billettpriser. Merk: TT-kort gjelder dessverre ikke.