Pensjonisttur i regi av Kvaløya og omegn pensjonistforening

Kvaløya og omegn pensjonistforening er i drift igjen etter "nedstenging" under pandemien. Årets pensjonisttur ble arrangert som dagstur til Nord-Lenangen og Lyngen.

Fornøyde pensjonister etter etter endt tur.

Fornøyde pensjonister etter etter endt tur.

Kvaløya og omegn pensjonistforening kom i drift igjen vinteren 2022 etter at aktiviteten lå brakk i forbindelse med pandemien.

Torsdag 15. september ble det arrangert dagstur med buss til Nord-Lenangen og Lyngen med innlagt kaffestopp hos XLyngen hvor vi bl.a. fikk servert smakfulle vafler med trollkrem. Middag fikk vi servert hos Hatteng grillbar som også kan anbefales.

 Ca. 30 spreke pensjonister deltok.

Reismålet Nord-Lenangen var ikke tilfeldig valgt. Bygda ligger 10 mil nordøst for Tromsø og er er et tradisjonelt fiskevær i naturskjønne omgivelser på østsida av Nord-Lenangen ved Ullsfjorden i Lyngen kommune i Troms. Bygda er en del av de kjente Lyngsalpan.

Lyngen kommune ligger i sin helhet på Lyngenhalvøya mellom fjordene Lyngen i øst og Ullsfjorden i vest. Kommunesenteret er Lyngseidet. Landskapet domineres av fjellmassivet Lyngsalpan, som også har fylkets høyeste topp Jiehkkevárri (1833 moh.).

Området er på alle måter et besøk verd

En spesiell takk går til reisekomitéen og ikke minst sjåføren Morten fra Tromsø Busscharter som bidro til en avslappende og sikker busstur.