Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

November 2023

.

Novembermøtet med  Petter og Jan Tore for 5. gang

Novembermøtet med Petter og Jan Tore for 5. gang

Vi visste at det ble bra, men disse gutta overasker oss hver gang! Denne gang var vi nok ca 60 som benket oss i Storstuas Amfi for konsert trodde vi. Så fikk vi i tillegg en landbrukstime på kjøpet! Petter Simonsen er et unikum av en bonde. Ikke bare grisebonde som vi tidligere har tenkt og trodd om operasangeren vi har hørt ved flere anledninger tidligere. Nå hadde han med seg lysbilder og foredrag om en ganske unik form for jordbruk, tuftet på avanserte studier om husdyr og husdyrhold og om flora fra tider og steder i stort spenn. Som han praktiserer på garden sin i Østfold. Petter ga oss og et innblikk i sin egen herkomst og sin private hverdag.

Parallelt med foredraget vartet duoen opp med konsert av høy klasse, vi fikk blant annet Amazing Grace, Gi meg handa di ven, Helga Natt og Adjø, alt krydret med bilder og gode agro-kunnskaper. Moro er det og å fornemme samspillet og respekten disse artistene har for hverandre, og tilknytningen Petter har til bygda vår. Vi er heldige som får nyte godt av det.

Konserten med bilder og foredrag varte i godt over en time, den gikk fort! Petter hadde og med musikk på boks, det er å håpe at han var fornøyd med salget. Leder Sigmund takket for seansen, og fikk på stående fot lovnad om reprise på neste års program! Ikke bare det, men nærmest gjort avtale om Pensjonistforeningens sommertur 2024 til Pavestad gård!

Så var det opp med lerretet og bordgang til dekkede bord, og lagsaker. Leder ga som sedvanlig ordet til sekretær Edvin, som denne gang hadde tatt for seg sin venn og kanskje litt idol nemlig Rolf Jacobsen og hans diktning, og deklamerte Aldri før og Nord. Og så drog han og ei jakthistorie med ukjent opphav!

Sigmund fortsatte møtet med Julemøtet, middag på Øiset tirsdag 12. desember med bussavgang fra Meieritorget kl. 17.00. Busstransporten er gratis, sponset av foreningen - og takk for det! Festen koster kr. 435.- pr kuvert som betales i barkassa sammen med drikkevarene. Per Modal vil sørge for musikk både til taffel og dans, og kanskje blir det gang rundt juletreet, det er jo juletrefest! På møtet meldte det seg 39 deltakere .Siste frist for påmelding er 1. desember. Påmeldig heretter blir pr. tlf. til May Britt på nr. 90691925 Det er ikke forsent å melde seg på.

Ellers røpet Sigmund etpar elementer i neste års program, det blir ytterligere innføring i Fremtidsfullmakter ved foredrag på møtet 19. mars, og Roar Engelberg og Panfløyta hans kommer 17. september.

Vi er i år tiltenkt 12.000 kroner av den Gyldne Spaserstokk, og takker for det. Det gir styret litt økonomisk armslag.

Nytt medlem idag er Svein Østmoe, som ønskes velkommen til foreningen.

Hyggelig kveld avsluttes som sedvanlig med gode smørbrød og kaffe - ære være kjøkkengjengen - og loddsalg . I takt med godt frammøte ble det godt salg og lite blindtrekking. Så det gikk greit.

Napp i den fine skjørfjøla fra Hagens snekkerbu fikk Eva Brænd - spenningen stiger om hvem som først får to napp og skjærfjøla med hjem! Napp i sofaputa fikk Erna Huse, der er det og en rekke potensielle vinnere! Så ble det Broderring og vel hjem!