Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Medlemsmøte på Maritz Kafe 19.04.2023 klokka 1700.

Gerd Misfjord åpnet medlemsmøtet og ønsket alle velkommen. Hun var veldig glad for at så mange hadde møtt opp og ønsket både gamle og nye medlemmer velkommen. Det var 55 som hadde kommet til dette møte. Dette var positivt.

Fortelleren Arild Hoksnes.

Fortelleren Arild Hoksnes.

I tilknytning til velkomstordene leste Gerd Misfjord opp et dikt som handlet om blåveis om våren. Et flott dikt som var skrevet for om lag 100 år siden. Pensjonistsangen var åpningssang. Teksten var delt ut til alle. Liv Birgit Holsæter var som vanlig oppsanger. Alle stemte i slik at denne sangen ble en flott åpning av medlemsmøtet.  

Gerd Misfjord mintes vårt medlem Anna Kristina Almenningen som var gått bort ved å tenne et lys og minnes henne i et minutt.  

Berit Sagen hadde ord for dagen. Hun leste fra sin minnebok som hun hadde brukt i alle år fra hun var liten. Det var mange artige og mer alvorlige sitat som hun leste opp.  

Så presenterte Gerd Misfjord Arild Hoksnes som er en kjent kåsør og foredragsholder i fylket. Han har i 15 år hatt kåseri i NRK. 700 kåseri til sammen på forskjellige emner. En meget stor prestasjon.   

Han startet opp med flere artige beskrivelser om personer fra flere kommuner i Romsdal. Fine beskrivelser og uttrykk som var morsomme. Kom blant inn på at Norges rikeste kommune Aukra eller Gossen hadde bygd kulturhus til 380 millioner kroner.

 Fortalte en rekke artige historier og fortellinger om personer fra Nordmøre, Romsdal og Sunnmøre. Senere i sitt foredrag tok han gitaren frem og spilte flere egenproduserte sanger. Alle sangene og fremføringen var både artige og gode. Den ene sangen fra Arild Hoksnes som handlet om Fræna, var blitt rene landeplage. På nettstedet for lignende sanger, var denne ene sangen spilt av 150.000 ganger. Flott rekord.

Det var latter så å si under hele foredraget. Alle syntes dette var topp. Meget vellykket underholdning. Gerd Misfjord takket av Arild Hoksnes under applaus. Meget stor applaus. En virkelig moromann med et stort mangfold.  

Etter underholdningen var det mat. Først matverset – og du som metter liten fugl. Et vers som alle kan.

Det ble servert snitter, gode snitter og kaffe. Deretter ei god kake som alle likte. Kaka var marengs toppet med krem.  

Salg av årer startet etter at alle hadde spist. Salget gikk veldig bra, og Ansgar Misund som fast trekker, satte i gang etter at salget av årer var over. Mange gode gevinster og mange glade vinnere.

Til slutt fortalte Gerd Misfjord at: 

02.05.2023 blir det arrangert et teaterstykke som heter – Han Gunnar på Mo.

 10.05.2023 blir det i Tomrefjord arrangert trimtur. I tillegg andre tilbud i Bårdsnesosen. Dette er et årlig arrangement som Tomrefjord Pensjonistlag har i forbindelse med årlig markering av pensjonistenes aktivitetsdag i mai hvert år.

 06.05.2023 og 3 lørdager fremover arrangerer Røde Kors et tilbud til pensjonistene. Det kommer mer informasjon senere.

 Vestnes Pensjonistlag sin utmerkede turarrangør Nils Berge Sundfør har lagt opp til 2 turer for laget vårt. Følgende turer:

  28.06.2023   Start klokka 1000. Ferje til Molde og tur videre til Romsdalsmuseet.

                       Videre til Bud med besøk på Ergan Fort.

                       Middag på Bud med mye ball m.v.

                       Besøk ved Kongebjørka. Avreise med ferje til Vestnes.

 16.08.2023     Start klokka 10.00. Ferje Molde.

                       Nesset og videre til Eikesdalen og Mardøla.

                       Mat på verthuset i Eikesdalen.  

                       Avreise til Vestnes.

Oversikt over disse 2 arrangementene ble delt ut.

 Gerd Misfjord avsluttet møtet og ønsket alle vel hjem.

Møtet slutt 1930.

 Lars Christian Fjørtoft

Sekretær

Visesangeren Arild Hoksnes.

Visesangeren Arild Hoksnes.