Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Kom Mai.......

-

Mai-møtet

Mai-møtet

Vi var i underkant av 40 da Leder Sigmund ønsket velkommen til oss og til kveldens kulturinnslag, gammelpresten. Styret hadde avtale med Åge Hval, vår lokale Prøysen-tolker, om å få høre noen stubber på orginalmål, og det fikk vi. Åge er populær hos oss etter mange års tjeneste i Stor-Elvdal. Mye har vi hørt av Alf's forfatterskap, men det er enda att mer i Åges samlinger!

Leder Sigmund hadde flere hyggelige overraskelser for oss, etter mange møter uten allsang med tonefølge hadde han fått avtale med Knut Andreas som sa seg villig til å hjelpe oss. Og det var rett hyggelig å få aktivisert møtet. Om enn ikke allsangen ljomet så fikk da de som ville bruke stemmen gjøre nettopp det. Og vi fikk igjen høre Norge i rødt hvitt og blått, Blåveispiken og Jørgen Hattemaker - sanger vil kjenner og elsker. Krysser fingre og håper Knut Andreas kommer igjen.

Styret avviklet vanlige lagsaker mens Knut Andreas forberedte seg og gjorde seg kjent med sangboka vår, og først i lagsakene er da Edvins ord for dagen. Disse var hentet fra Hans Børli og omhandlet bl a hva som skulle til for å bli dikter. Og videre referat bl a fra siste styremøte.

Sommerens turprogram er som sedvanlig mye på tapetet, turen med Hit og Dit til Atlungstad og Hamar går fra Meieritorget torsdag 29. juni kl. 8.30. Pris pr. person er kr. 1.000.- Betales innen 15. mai til konto nr. 1850 48 11979. Her er i skrivende stund plasser ledig, ta kontakt!

Turen til Sørlandet, Flor og Fjære og salt vann på alle kanter er og nå bankers. Tynsetingan var nok noenlunde "i samme båt" bokstavelig talt, de var 24 av dem og forlite til en stor buss. Med sammen med oss , vi er nå 19 som ønsker turen - sammen er vi mange nok, og turen er bestilt. Programmet står i vedlegg til marsreferatet, se dette. Turen starter søndag 20. august fra Meieritorget med retur 23. august. Pris pr. person i dobbeltrom/lugar kr 7.350 som betales til konto 1850 48 11979 innen 15. aug.

Datakurset med Finn Åge gikk 8. og 9. mai med 10 deltakere, så nå er vi rimelig oppdatert i smartelefonene og i nettbrettene våre. Finn Åge antydet at påbyggingskurs finnes tilgjengelig ved henvendelse til lokalforeningens styre.

Foreningsbrosjyren foreligger oppdatert og kan fås av styret. Telefonnummeret til Kjell Øverby er feil, rett nr er 90957760. Og det er Mannskoret som kommer til oss 16. jan. 2024! Ikke Mikaelskoret.

Programmet for ettersommeren er at nettopp Mikaelskoret kommer til oss 19. september. 17. oktober kommer Kommunens representant(er) igjen. Videre kommer Petter Simonsen og Jan Tore 21. november, og så et det julemøte i desember, som ikke er berammet enda.

Sigmund hadde hatt kontakt med Roar Engelberg med Panfløyta og med Tørberggutta, for besøk i 2024, så musikk blir det også da!

Eldredagen i Stor-Elvdal er lørdag 30. september. Der har Pensjonistforeningen igjen lovet å hjelpe til med arrangementet.

Marie og Terje har forarbeidet spekemat, rømme og skjørost også til dette maimøtet, og det falt i smak i forsamlingen. Randi takket pent for jobben og overrakte rosebukett.

Så var det sedvanlig salg av årer, og trekking av lykkelige vinnere. Også gjengangerne av gevinstene ble behørig oppdatert, Ingveig Furer fikk napp i skjærfjøla og Wenche fikk napp i puta, som forøvrig Edvin har napp i fra før.

Så avsluttet vi nok et hyggelig møte med Broderring og godnattsang, og Vel Hjem!