Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Hyggemøte åpent for alle

Underholdning og viktig foredrag

En lydhør forsamling

En lydhør forsamling

Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky

Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky

Underholdning ved Rolf Dolven

Underholdning ved Rolf Dolven

Nøtterøy Pensjonistforenings hyggemøte 5. mai 2022

I overkant av 50 personer hadde funnet veien til vårt møte som hadde variert innhold. Hoved fokuset denne dagen var ernæringsfysiolog og yogalærer Gunn Helene Arsky, men også underholdning ved Rolf Dolven og info om kurs i smarttelefon, tur og annet.

Først i ilden var Rolf Dolven med sin visesang. Godt å starte med underholdningen som gjorde godt for sjelen. Han innledet med en ny vise av Halvdan Sivertsen; «Veien tilbake», tanker etter pandemien. Han fortsatte med flere flotte sanger, også noen fine egenproduserte sanger, både om Nøtterøy og om Tønsberg Brygge.

Etterpå var det Gunn Helene Arsky sin tur. Hun hadde kalt foredraget sitt:

Velvære – Nøkkelen til å opprettholde helse. Alder er ikke den avgjørende faktoren i helse. Hun tok for seg følgende temaer:

God fordøyelse – tips om mat

Sunn vekt – ikke for tynn men heller ikke for tykk. Eldre folk skal ha litt høyere BMI. Her fikk vi tips både for å få opp vekten og for å få den ned. Det er ofte at de små endringene gir god effekt.

Klar i toppen – Mat påvirker hjernens funksjon. Viktig å få i seg karbohydrater, Omega 3, Antioksidanter, Protein, og ikke minst nok veske.

Sove godt – ikke koffein om kvelden, spis gjerne et lite kveldsmåltid, reduser skjermbruk. Kamillete og lavendelte er bra. Surkirsebær er fulle av melatonin så spis gjerne noen få av disse før sendetid.

Tilskudd – Alle bør ta tran/kosttilskudd med vitamin D. Spiser du for ensidig så ta en multivitamin/mineraltablett med jern. Det du får i butikken er like bra som det du bestiller og får i posten. Utover dette, ikke ta kosttilskudd uten å rådføre deg med lege. Kan være at det ikke passer sammen med dine medisiner.

Styrke, smidighet og balanse – sikrer selvstendighet, reduserer risiko for fall og skader. Viktig for et sunt kosthold. Velg de aktivitetene du liker og klarer.

Det er aldri for sent å gjøre livet bedre. Du trenger ikke å ta de store stegene for selv små endringer i din daglige rutine kan gjøre en stor forandring i livet ditt.

Arsky avsluttet med å gi oss en liten smakebit av Yogaøvelser som alle gjennomførte der og da.

Dette var et fantastisk foredrag og de som ikke var til stede her kan virkelig angre.

Etter en kaffetår og noe å bite i fikk vi informasjon om det planlagte kurset i smarttelefon. Dette kurset blir onsdager i juni og vi har 30 påmeldte. Alle får info om dette på sms. Det ble også informert om planlagt tur til Roseslottet i august og om vårt møte 1. september på Smidsrød Gård. Til slutt ble det som vanlig utlodning og trekning før alle ble takket for fremmøte og ønsket velkommen til vårt neste møte 2. juni hvor vi har planlagt å servere rømmegrøt.