Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Hvordan har vi det og hvordan tar vi det? Kan vi velge?

Kåseri ved Gunvor Launes, overlege og psykiater ved Sørlandet sykehus HF

Humørfylt kåseri  om  «Hvordan har vi det og hvordan tar vi det!» av  overlege/psykiater på Sørlandet sykehus HF Gunvor Launes,

Humørfylt kåseri om «Hvordan har vi det og hvordan tar vi det!» av overlege/psykiater på Sørlandet sykehus HF Gunvor Launes,

På en regntung høstkveld fikk pensjonistene på Seniorsenteret servert viser med alvor og glede av det musikalske vertskap, Lars Nygård og Leif Blix. Vi fikk høre Marlene Dietrichs «Lilly Malen» og «White Cliffs Of Dover» som Vera Lynn gjorde kjent. Fikk påminnelse om krigs dikt av Arnulf Øverland, «Du må ikke sove» fra 1937. Avslutningsvis var alle med på sangen «Norge i rødt, hvit og blått»

Overlege/psykiater Gunvor Launes kåserte på en humørfylt måte om kognitiv terapi. Tankene våre har innvirkning på daglig livet og sinnsstemningen vår, både de beviste og mer ubevisste. -«Jeg jobber mye med oppbygging av angstkompetanse, da bruker vi mye humor. Vi ler aldri av pasienten, men ler gjerne med pasienten og av de crazy tankene de har» sier Launes, som er kjent for å være god på humor. Hun er ekspert på trøblete tanker og fobier, - «du skal snakke til tanken og si at jeg gidder ikke snakke med deg, for da blir jeg bare syk og i dårlig humør.»

De fine, pyntede bordene ble fullsatt i begge salene, og frivillige serverte smørbrød og kaffe. Mange gikk hjem med fine gevinster.

Musikalsk vertskap, Lars Nygård og Leif Blix sang viser fra krigen og etterkrigstid. «I natt jag drømde..»

Musikalsk vertskap, Lars Nygård og Leif Blix sang viser fra krigen og etterkrigstid. «I natt jag drømde..»

Overlege og psykiater  på Sørlandet sykehus HF  Gunvor Launes.

Overlege og psykiater på Sørlandet sykehus HF Gunvor Launes.

Lotteriet hadde fine gevinster.

Lotteriet hadde fine gevinster.