Holt pensjonistforeningen braut isolasjonen.

Tirsdag var Holt pensjonistforening på busstur til Lista. Vi hadde Risdal Touring, som turopratør, og Bjarte Johannsen som bussjåfør. En behagelig reise i komfortabel buss og med hyggelig sjåfør.

Tirsdag var Holt pensjonistforening på busstur til Lista.

Vi hadde Risdal Touring, som turopratør, og Bjarte Johannsen som bussjåfør. En behagelig reise i komfortabel buss og med hyggelig sjåfør.

Etter ett par stans underveis, havnet vi på Nordberg fort. Fortet består av mange små hus, plassert på et høydedrag nord/vest for Listalandet. Fortet ble bygd av Tyskerne under sist krig. Det ble bygd opp som småhus for å villede fienden, det skulle se ut som bolighus. Midt i dette var der plassert store kanoner i nedgravde kanonstillinger. I mange av de andre småhusa på området har nå enkelte kunstnere etablert seg. En av disse kunstnerne hadde plassert ut 1000 norske flagg på plenen foran kantina. Dette ble først gjort i fjor ved Lista fyr, som en erstatning for 17.mai feiringen som ble avlyst.

Vi var innom et av husene, Kantina. Her var veggene dekorert med malte bilder rett på veggene. Det var en soldat som hadde dekorert med motiv fra livet heime i Tyskland. Etter krigen var det mange fra Lista som kunne kjenne igjen likhet mellom bildene og damer fra Lista.

På fortets kafeteria ble vi servert nydelig ertesuppe, som lunch.

Bussturen gikk videre til Borhaug og Lista fyr. Vi opplevde en vindstille og varm dag ved Lista fyr.

Dyktig gaid, Asbjørn Skøien, fortalte alt som var nødvendig og vite, gjennom Listalandet og inn til Vanse igjen. Her var det den Amerikanske inspirerte ”Trunken” som var målet. Spesielt, ja, men ikke veldig forskjellig fra mange ”norske” butikker.

Turen videre gikk med en omvei om Spangereid, til en avslutnings middag i Spiseriet i Vigeland.

Alle var enige om at vi hadde vært på en fin tur.

Referent

Tore Moen