Kontakt oss

22 34 87 70

pf@pensjonistforbundet.no
Økonomitelefonen

22 42 73 00

Bekymringstelefonen

94 85 60 04

Smarttelefonen

22 600 700

Besøksadresse

Torggata 15
0181 Oslo

Postadresse

Postboks 6714
St. Olavs Plass
0130 Oslo

Org.nr. 970323910

Busstur til Terråk!

Høstturen til Terråk torsdag 1.september 2022.

F.v. Tausvik og Gunnhild Sjøvold Rygh, Namsos Pensjonistforening

F.v. Tausvik og Gunnhild Sjøvold Rygh, Namsos Pensjonistforening

Høstturen gikk til Terråk torsdag 1. september med 42 medlemmer på en alletiders flott høstdag med Bangdalsruta og sjåfør Paul Ove Ytterdahl.

Høylandet Frivillighetssentral hadde nystekte vafler og kaffen klar, der vi ankom ved 10-tiden. En slik morgenkaffestund er "gull verd" når en er i godt lag!

Vi var nå halvveis og hadde 1 timers kjøring i flott natur nordover med fjellet Heilhornet ruvende i landskapet.

Museumsbestyrer Odd Walter Bakksjø tok i mot oss på Terråk i de store lokalene på Nordlands- museet. Vi ble vist rundt og guidet om livet der nordpå og fortalt om tingenes utstilling, samt servert lunsj, god fiskesuppe med brød og kaffe før vi dro. Det ble rikelig med tid til å få se oss om inni, som ute, på det det lille koselige tettstedet med brygger ved Sørfjorden, en arm av Bindalsfjorden.

Meget fornøyde og mette tok vi fatt på heimreisen mot Nordlandskorsen og en stopp på Foldereid. Videre langs Indre Folda, Kongsmoselva, Øysvatnet og Høylandet. Videre over Gartland med en liten stopp for å se den flotte bygda der Anne Margrete tok over mikrofonen og fortalte fra og viste oss barndomsheimen og bygda hun kom fra.

Da var vi kommet til middagen og stedet Harran Kro. Flott servert middag med riskrem til dessert, pluss kaffe. Denne plassen er en av "yndlingsplassene" våre når vi er på busstur.

Trivelige gjester og god sjåfør og attpå til sol gjør turen unik, for i bussen var også Gunnar Hojem som tok mikrofonen og fortalte oss nytt og gammelt nytt videre mot Namsos.

Referat: Gunnhild Sjøvold Rygh Arrangør: Namsos Pensjonistforening