Dagstur til Fetsund Lenser 23. mai 2023

Fetsund Lenser

Årets sommertur går til Fetsund Lenser. Vi tar også en tur til Bingsfoss, Sørumsand. Hvor en guide vil gi oss et innblikk i forhistorien til elvefløting på Glomma. Den nye direktøren ved Fetsund Lenser, Christin Kristoffersen, vil snakke om Vassdragenes betydning for industriens utvikling.

Vi reiser med buss fra Oslo Bussterminal kl. 10.00. Hvilke terminal vil komme på skjerm ca. 20-30 min tidligere, og over høyttaler. Ankomst Fetsund kl. 10.30 hvor Guid hentes. Han blir med til Sørumsand, for å guide om Bingsfossen. Tilbake til Fetsund for guiding der.

Det blir lunsj på Fetsund Lenser, hvor vi får servert Lensenes «berømte» gjeddekaker, potetsalat og grønn salat.

Deretter blir det foredrag av Christin Kristoffersen, som vil snakke om Vassdragenes betydning for industriens utvikling.

De som har hørt henne før går god for at dette blir interessant. Hun har Bakgrunn som samfunnsviter fra Tromsø og Lund, Sverige. Mange år på Svalbard med arktiske spørsmål. Leder av lokalstyret/ordfører i 4 år.                                                             

Velkommen til en hyggelig tur til et spennende museum! Og du er velkommen til å ta med en ledsager.                                                  

Pris pr. person inkludert fellestransport med buss tur - retur Oslo, guide og lunsj, er kr 600.

Påmelding seinest 12. april til Kirsti på tlf. 468 88 553, eller e-post: kirstinoss@gmail.com. Beløpet innbetales ved påmelding til konto 9005.65.02520.  Merk innbetalingen «Fetsund Lenser» og navn på deltaker(e