Rariteter rundt den kulturelle spaserstokk

Mye er sagt og mer vil bli sagt igjen og igjen... og de rareste ting blir foreslått

 Jeg har den seneste tid hatt gleden av å stå midt i begivenhetens sentrun hva den kulturelle spaserstokk gjelder. Ikke det at jeg har opptrådt  musikalsk på sykehjem eller med kåseri på eldresenter, men som deltaker i debatten om spaserstokkens videre skjebne.
O du milde så mye rart som blir sagt. En suksesshistorie som startet i 2007 skal nå rives fra hverandre og erstattes med de sykehjemsansattes egne vokale ferdigheter. Mellom bleieskift, medisinering, frokost og middagsservering skal det synges av full hals. Tro hva de skal synge. Er det "Wake me up before you go go" eller en versjon av Odd Børre`s  "Stress" ?
Jeg trodde og håpet i det lengste at jeg hadde lest feil, men neida.. I debatt med meg presterer Høyres representant å poengtere viktigheten av akkurat det at de ansatte synger for beboerne. Det samme gjorde forøvrig statssekretæren i Kulturdepartementet.
Utøver av kultur, Merete Markussen, har på en glitrende måte fortalt hvor viktig den profesjonelle kulturen er på sykehjem. Med innlevelse forteller hun at beboerne pynter seg til konsert, lever seg inn i stunden og har det godt!! Dette skal altså regjeringen ta bort..... vær så snill, ikke gjør det!

0 resultater