Politisk innflytelse

Pensjonistforbundet har som mål å øke eldres politiske innflytelse. Vi krever forhandlingsrett innenfor rammen av frontfaget. Og trygdeoppgjørene må til behandling i Stortinget.

Forbundsleder Jan Davidsen maner til kamp for forhandlingsrett under landsmøtet i juni 2018.

Politisk innflytelse

De prioriterte satsingsområdene for politisk innflytelse:

• Forhandlingsrett
  • Den femte hovedorganisasjon og trepartssamarbeidet
  • Et nasjonalt eldreombud

Vi skal ta vår plass i samfunnsdebatten som synlig aktør på vegne av pensjonistene i Norge. Og vi skal jobbe for at eldre har den representasjonen og innflytelsen som antallet tilsier i demokratiske organer, i råd og utvalg, som medvirkningsrepresentanter og som individ med unik innsikt i eget liv. Eldrerådenes innflytelse må styrkes.

Pensjonistforbundet krever og vil arbeide med:

• Forhandlingsrett for alderspensjon i folketrygden
    • Å være en del av trepartssamarbeidet og å bli den femte hovedorganisasjonen
    • Et nasjonalt eldreombud
    • At eldrerådene blir tidlig involvert i alle saker som angår eldres levekår og tilstrekkelig ressurser til å gjøre oppgavene
    • At eldrerådene får møte- og talerett i kommunestyret
    • At det arbeides aktivt med regioner/fylker og kommunene for å formalisere samarbeider i form av partnerskapsavtaler for folkehelse
    • At det opprettes medvirkningsutvalg for sykehjem og hjemmebaserte tjenester
    • Felles verveinnsats for å øke antall medlemmer
    • Utvikling av organisasjonen og opplæring av tillitsvalgte
    • Internasjonal innflytelse gjennom Nordisk samarbeidskomité og AGE